بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

راه سلامت پنجاه

آسپرین حاوی ماده ای فعال به نام اسید سالیسیلیک است که در اغلب شامپوهای مخصوص شوره وجود دارد. برای کنترل شوره سر، هر بار دو عدد آسپرین پودر شده را به شامپوی خود اضافه کنید و روی سر بمالید. مواد باید به مدت دو دقیقه روی موها بماند. سپس آن را با آب شست وشو دهید.
شوره سر در اثر جدا شدن سلول های خارجی پوست سر به وجود می آید و با حمام رفتن منظم، استفاده از شامپوهای ضد شوره قابل کنترل است. در اینجا 10 روش خانگی برای درمان شوره سر را می گوییم.

شوره سر

در پوست سر به طور طبیعی در اثر لایه لایه شدن لایه قدیمی، لایه های جدید جایگزین می شود و از سطح پوست به صورت سلول های مرده به بیرون ریخته می شوند. هنگامی که تعداد سلول های مرده افزایش یابند و همراه با چربی و ترشحات دیگر پوست باشند، "شوره سر" را تشکیل می دهند. شوره سر در اثر جدا شدن سلول های خارجی پوست سر به وجود می آید و با حمام رفتن منظم، استفاده از شامپوهای ضد شوره و استفاده از شامپوهای متنوع قابل کنترل است.

علل 

شوره سر ممکن است بر اثر خشکی پوست سر به وجود آید، اما گاهی علت آن اگزما، پسوریازیس یا عفونت قارچی است. جوش شیرین اثرات بسیار قوی روی شوره سر دارد. یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را با یک فنجان آب مخلوط کرده و همانند شامپو از آن استفاده کنید. مصرف بی رویه مواد آرایشی مو و عدم رعایت نظافت مو مانند شامپو نزدن  مرتب ، استفاده از شامپوی نامناسب، عدم شست وشوی کافی سر بعد از شامپو زدن و یا باقی ماندن بقایای صابون در پوست سر از عوامل دیگر موثر در بروز شوره سر است. آسیب هایی که به پوست سر وارد می شوند، همچون سشوار زدن، فر بیش از حد، بابلیس، رنگ کردن و مش زدن از دیگر عوامل ایجاد شوره سر است.

کم شدن آب بدن و شانه زدن کم موهای سر نیز باعث بروز شوره می شوند.
درمان های خانگی

1- سرکه سیب: سرکه سیب و آب گرم را به طور مساوی مخلوط کنید. سپس آن را روی موهای خشک خود ریخته و ماساژ دهید. توجه داشته باشید که این محلول پوست سر شما را به طور کامل بپوشاند. پس از چند دقیقه موی خود را با آب شستشو دهید. این کار را هفته ای دو بار تکرار کنید. اسیدیته سرکه سیب میزان PH پوست سر را تغییر می دهد در نتیجه رشد قارچ سر سخت می شود.

2- جوش شیرین: این ماده اثرات بسیار قوی و مثبتی را بر روی شوره سر دارد. یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را با یک فنجان آب مخلوط کرده و همانند شامپو از آن استفاده کنید. طی مدت چند روز شاهد معجزه آن خواهید بود. در یک روش دیگر هم می توانید پس از مرطوب کردن مو، مقداری جوش شیرین به موها بمالید. سپس با آب بشویید. جوش شیرین، قارچ های بیش فعال را که باعث ایجاد شوره سر می شوند کاهش می دهد. احتمالا در روزهای اول موها خشک می شود، اما پس از چند هفته، پوست سر شروع به تولید روغن طبیعی خواهد کرد که موها را نرم می کند.

3- شنبلیله: مواد مغذی موجود در شنبلیله رشد سالم موها را تشدید کرده و پوسته پوسته شدن سر را برای همیشه از بین می برد. خاصیت ضدقارچی سیر برای رفع باکتری های ایجادکننده شوره سر خیلی موثر است. کافی است چند حبه سیر را له کنید و به پوست سر بمالید. دو قاشق غذاخوری از دانه های شنبلیله را در آب به مدت یک شب خیس کنید. سپس دانه ها را از آب جدا کرده و آسیاب کنید. ماده خمیری به دست آمده را به مدت 45 دقیقه به موی سر خود بزنید و بعد با شامپو بشویید.

4- آسپیرین: آسپرین حاوی ماده ای فعال به نام اسید سالیسیلیک است که در اغلب شامپوهای مخصوص شوره وجود دارد. برای کنترل شوره سر، هر بار دو عدد آسپرین پودر شده را به شامپوی خود اضافه کنید و روی سر بمالید. مواد باید به مدت دو دقیقه روی موها بماند. سپس آن را با آب شست وشو دهید. 


5- روغن نارگیل: این روغن به طور موثر شوره سر را درمان می کند. قبل از حمام سه تا پنج قاشق غذاخوری روغن نارگیل را به پوست سر بمالید و بگذارید به مدت یک ساعت بماند. سپس آن را با شامپو بشویید.

6- لیموترش: کافی است دو قاشق غذاخوری آبلیمو به پوست سر بمالید و با آب بشویید. سپس یک قاشق مرباخوری آب لیمو را با یک لیوان آب مخلوط کنید و موها را با آن بشویید. این روش را به طور روزانه تکرار کنید تا شوره سر از بین برود. اسیدیته لیمو کمک می کند تا در میزان PH پوست سر تعادل به وجود آید.

7- نمک: نمک برای از بین بردن شوره سر موثر است. کافی است پس از مالیدن کمی نمک به پوست سر، موهای خود را شامپو کنید.

8- آلوئه ورا: خاصیت خنک کننده آلوئه ورا، خارش پوست سر را از بین می برد. قبل از شامپو کردن مقداری آلوئه ورا به موهای خود بمالید.

9- سیر: خاصیت ضدقارچی سیر برای رفع باکتری های ایجادکننده شوره سر خیلی موثر است. کافی است چند حبه سیر را له کنید و به پوست سر بمالید. برای پیشگیری از بوی تند، سیر له شده را با کمی عسل مخلوط کنید و سپس به موها بمالید.

10- روغن زیتون: ماساژ مو با روغن زیتون قبل از خواب بسیار موثر است. بعد از مدتی موها را با شامپویی که همیشه استفاده می کنید شست وشو دهید.

منابع: ایسنا            http://www.asriran.com/fa/news/512315/10
=========================


museum90

تسکین درد مفاصل با دو فاز گرم و سرد

درمان های گرم و سرد از شعله ور شدن آرتریت روماتوئید پیشگیری نخواهند کرد، اما می توانند درد و التهاب را کاهش دهند.

پزشکان و فیزیوتراپ ها اغلب گرما درمانی و سرما درمانی را برای تسکین درد یا سفتی مفاصل ناشی از بیماری آرتریت روماتوئید و افزایش تحرک توصیه می کنند. در کنار هم، این روش ها به طور موقت درد آرتریت روماتوئید را کاهش می دهند که به «حرارت درمانی» ارجاع داده شده است.

تسکین درد مفاصل با دو فاز گرم و سرد!

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "اوریدی هلث"، در شرایطی که همچنان شواهد اندکی درباره مفید بودن حرارت درمانی از نظر پزشکی وجود دارند، بررسی که در سال 2011 انجام شد، نشان داد که گرما و سرما درمانی برای آرتریت روماتوئید می تواند به عنوان درمانی تسکین دهنده یا پشتیبان مورد استفاده قرار بگیرد. حمام موم پارافین در ترکیب با ورزش نیز می تواند آثار کوتاه مدت مفید برای دست های مبتلا به ورم مفاصل به همراه داشته باشد.

درمان های گرم و سرد از شعله ور شدن آرتریت روماتوئید پیشگیری نخواهند کرد، اما می توانند درد و التهاب را کاهش دهند. برای کاهش این نشانه ها، برخی پزشکان گرم کردن مفاصل پیش از ورزش و استفاده از سرما روی آنها پس از ورزش را توصیه می کنند.

گرما درمانی برای آرتریت روماتوئید

برای فردی مبتلا به یک بیماری التهابی، مانند آرتریت روماتوئید، استفاده از گرما ممکن است بر خلاف انتظارات به نظر برسد. اما از آنجایی که گرما تنش عضلانی را کاهش می دهد و گردش خون را تحریک می کند، بسیاری از بیماران متوجه شده اند که استفاده از گرما - حتی اگر به معنای گرم کردن لباس ها پیش از پوشیدن یا استفاده از پتوی برقی پیش از برخاستن صبحگاهی از تختخواب باشد - احساس خوبی را در مفاصل ایجاد می کند.

یک نسخه از گرما درمانی استفاده از پارافین یا موم مشابه با آن چیزی است که در سالن های زیبایی برای نرم کردن پوست و ناخن ها استفاده می شود. پارافین با توجه به دمای تعیین شده گرم می شود و سپس دست ها، مچ ها و انگشتان در آن غوطه‌ور می شوند تا یک پوشش شکل بگیرد. سپس دست ها و مچ های آغشته به پارافین در یک حوله کوچک پیچیده می شوند که این حالت رطوبت و گرمایی مطبوع که می تواند از درد و سفتی آرتریت روماتوئید بکاهد را فراهم می کند.

پارافین درمانی برای دست ها هنگام سفتی آنها و نه زمانی که مفاصل ملتهب شده اند، توصیه می شود. هنگامی که مفاصل ملتهب هستند، شرایط اندکی خارج از کنترل است و استفاده از یک روش درمانی سرد برای کاهش التهاب و تورم می تواند بیشتر مفید باشد.

کمپرس های گرم نیز می توانند به روشی مشابه با حمام پارافین عمل کنند. پژوهش ها نشان داده اند که کمپرس های گرم درد را در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید تسکین می دهند و هنگامی که با ورزش ترکیب شوند به افزایش دامنه حرکت دست و انگشت کمک می کنند. همچنین، آنها به کاهش سفتی کلی مفاصل کمک می کنند.

سرما درمانی برای آرتریت روماتوئید

اگر مفاصل شما ملتهب شده اند، استفاده از چیزی سرد برای تسکین التهاب و در نتیجه درد منطقی است. فواید اصلی سرما درمانی شامل کاهش التهاب، تورم، و درد و همچنین تسکین موقت درد مفصل ناشی از شعله ور شدن آرتریت روماتوئید است.

همانند گرما درمانی، سرما درمانی در اشکال مختلف قابل انجام است. از کمپرس های سرد که می توانید به صورت مستقیم روی مفصل دردناک قرار دهید تا سیستم های خنک کننده، پدهای خنک کننده، دستگاه هایی که به شکل بخش های مشخص از بدن، مانند زانو یا کمر، طراحی شده اند قابل گزینش هستند.

یکی دیگر از روش های ساده خنک کردن مفاصل قرار گرفتن در وان آب سرد است، البته دمای آب نباید بیش از اندازه سرد باشد. همچنین، اسپری ها و پمادهای خنک کننده که بدون نسخه پزشک قابل خریداری هستند می توانند با بی حس کردن اعصاب التهاب را تسکین دهند.

هشدار: اگر به سندرم رینود، شرایطی که در آن رگ های خونی کوچک در انگشتان دست یا انگشتان پا در مواجهه با سرما منقبض می شوند، مبتلا هستید، احتمالا نباید از سرما درمانی روی بخش های تحت تاثیر قرار گرفته بدن خود استفاده کنید.

پیش از استفاده از سرما درمانی یا گرما درمانی برای آرتریت روماتوئید با پزشک یا فیزیوتراپ خود مشورت کنید.

نکته هایی درباره گرما درمانی برای آرتریت روماتوئید

از منابع گرمایی امن مانند حوله های گرم، وان، دوش یا حمام گرم، کیسه آب گرم، پدهای گرمایی قابل استفاده در مایکروویو و نمونه های برقی استفاده کنید.

برای پیشگیری از سوختگی، بیش از میزان توصیه شده در معرض گرما قرار نگیرید.

هنگام استفاده از پدهای گرمایی یا کیسه آب گرم، ابتدا یک هوله یا پارچه روی پوست خود قرار دهید تا از تماس مستقیم با منبع گرما جلوگیری شود.

هر از چند گاهی پوست خود را برای پیشگیری از قرمزی پوست هنگام استفاده از منبع گرما و برداشتن آن در صورت مشاهده قرمزی بررسی کنید.

هنگام استفاده از یک دستگاه حمام پارافین دستورالعمل ارائه شده توسط شرکت تولیدکننده را دنبال کنید.

نکته هایی درباره سرما درمانی برای آرتریت روماتوئید

از یک بسته نخود فرنگی منجمد، یک کیسه یخ پیچیده شده در یک هوله، یا بسته های ژل سرد موجود در بازار برای سرما درمانی استفاده کنید.

کمپرس سرد یا کیسه یخ را به صورت مستقیم روی پوست قرار ندهید و از یک هوله یا پارچه به عنوان واسطه ای بین پوست و منبع سرما استفاده کنید.

برای پیشگیری از سرمازدگی، در هر بار بیش از 15 دقیقه از منبع سرما استفاده نکنید.

پیش از استفاده دوباره از منبع سرما اجازه دهید پوست به دمای عادی خود بازگردد.

فراموش نکنید پیش از استفاده از گرما درمانی یا سرما درمانی برای آرتریت روماتوئید با پزشک خود مشورت کنید.

----------------------------------

http://www.asriran.com/fa/news/511976

============================



museum90

بیماری‌های کلیوی؛ قاتلان خاموش


بیماری مزمن کلیوی به واسطه شرایط مختلفی که حجم کار کلیه ها را افزایش می دهند، شکل می گیرد. به عنوان مثال، دیابت و فشار خون بالا موجب می شوند تا کلیه ها سخت‌تر کار کنند و این شرایط می تواند آسیب دیدن کلیه ها را به همراه داشته باشد.

در مقایسه با بیماری های دیگر مانند سرطان و بیماری قلبی، چه در رسانه ها و چه در جوامع توجه کمتری به بیماری کلیوی معطوف می شود. این مساله مایه تاسف است زیرا بیماری های کلیوی اغلب از نشانه های هشدار دهنده اولیه کمی برخوردار هستند. افزون بر این، انسان در هر سنی می تواند به این بیماری ها مبتلا شود.

بیماری‌های کلیوی؛ قاتلان خاموش!

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ول‌نس"، به طور میانگین، از هر ده نفر یک نفر از آسیب کلیوی در برهه ای از زندگی خود رنج می برد. این به معنای آن است که همه ما باید توجه جدی‌تری به سلامت کلیه ها داشته باشیم و تا حد امکان اقدام های پیشگیرانه را مد نظر قرار دهیم.

در ادامه این مطلب با یکی از شایع‌ترین بیماری های کلیه و چگونگی حصول اطمینان از سلامت کلیه ها بیشتر آشنا می شویم.

بیماری مزمن کلیوی (CKD) چیست؟

بیماری مزمن کلیوی یک بیماری نسبتا شایع است که ایجاد اختلال و عملکرد نادرست یک یا هر دو کلیه را موجب می شود. این بیماری اغلب در مراحل اولیه نشانه خاصی ندارد و تشخیص آن آسان نیست. تنها در صورتی که فرد آزمایش خون یا آزمایش ادرار دهد - اغلب با هدف دیگری صورت می گیرد - بیماری مزمن کلیوی تشخیص داده می شود. در مراحل بعدی بیماری، بیمار ممکن است خستگی، تورم در دست ها و پاها، احساس ناخوشی به صورت منظم و مشاهده خون در ادرار را تجربه کند.

بیماری مزمن کلیوی به واسطه شرایط مختلفی که حجم کار کلیه ها را افزایش می دهند، شکل می گیرد. به عنوان مثال، دیابت و فشار خون بالا موجب می شوند تا کلیه ها سخت‌تر کار کنند و این شرایط می تواند آسیب دیدن کلیه ها را به همراه داشته باشد. در نهایت، ممکن است نشانه های عملکرد به شدت مختل شده کلیه ها یا حتی از کار افتادن هر دو کلیه نمایان شوند. بیماری مزمن کلیوی با پیامدهای منفی سلامت دیگر مانند سکته مغزی و حمله قلبی نیز پیوند خورده است.

بیماری مزمن کلیوی چگونه درمان می شود؟

در حال حاضر، درمانی برای بیماری مزمن کلیوی وجود ندارد. در عوض، تلاش ها بر مدیریت نشانه ها و حفظ کیفیت خوب زندگی بیمار استوار است. در موارد کاهش شدید عملکرد کلیه، این امکان وجود دارد که بیمار به انجام دیالیز منظم و یا حتی پیوند کلیه نیاز داشته باشد. این اقدام ها می توانند ناخوشایند و از نظر مالی پر هزینه باشند.

با این وجود، بسیاری از بیماران می توانند بر شرایط بیماری خود کنترل داشته و با مد نظر قرار دادن اقدام های مراقبتی یک زندگی نسبتا عادی را دنبال کنند.

بیماری‌های کلیوی؛ قاتلان خاموش!

چگونه می توان از ابتلا به بیماری کلیوی پیشگیری کرد؟

خوشبختانه، شما می توانید خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی و دیگر بیماری های مرتبط با این اندام را با دنبال کردن یک سبک زندگی و رژیم غذایی سالم کاهش دهید. از آنجایی که بیماری های کلیوی اغلب در نتیجه سخت کار کردن کلیه ها شکل می گیرند، تمرکز بر توصیه های سبک زندگی که سلامت کلی بدن را حفظ می کنند، ایده خوبی محسوب می شود.

رژیم غذایی سالم

رژیم غذایی نقشی کلیدی در پیشگیری از مشکلات کلیوی و دیگر بیماری های مهم ایفا می کند. بر همین اساس، رژیم غذایی خود را بر اساس سبزیجات، میوه ها، پروتئین های بدون چربی و غلات کامل استوار کنید. همچنین، بیش از میزان توصیه شده از قند، چربی های اشباع شده و نمک استفاده نکنید.

ترک الکل

با ترک الکل لطف بزرگی نه تنها به کلیه ها بلکه به کل بدن خود می کنید.

ترک سیگار

هر نخ سیگار حاوی مواد سمی بیشماری است که می تواند سلامت نه تنها کلیه ها بلکه کل بدن را تحت تاثیر قرار دهند.

چک‌آپ منظم

با معاینات منظم از وضعیت سلامت بدن خود اطمینان حاصل کنید. به عنوان مثال، اگر به فشار خون بالا مبتلا هستید، مراجعه منظم به پزشک و زیر نظر داشتن شرایط فشار خون از اهمیت بسیاری برخوردار است. به توصیه های پزشک و داروهای تجویز شده توجه کامل داشته باشید.

ورزش منظم

ورزش منظم در پیشگیری یا بهبود بسیاری از بیماری های مزمن موثر است. هر هفته حداقل باید 150 دقیقه تمرینات ورزشی با شدت متوسط انجام دهید. ورزش کردن نه تنها خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی را کاهش می دهد، بلکه احتمال پیشگیری از دیگر بیماری های بلند مدت مانند دیابت و بیماری قلبی را نیز افزایش می دهد.

----------------------

http://www.asriran.com/fa/news/512225

======================