بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

راه سلامت چهل و هشت


برای تامین عنصر روی مورد نیاز برای بدن خود می توانید مواد غذایی ای همچون نخود فرنگی، قارچ، لوبیا، عدس، اسفناج، کلم بروکلی، تخمه کدو، جو دو سر، ماهی، خرچنگ، مرغ، جگر گوساله را در رژیم غذایی روزانه تان بگنجانید.
یکی از دغدغه های ما در فصل سرما، یافتن راهی برای جلوگیری از سرما خوردن خود و خانواده مان است. معمولا طبق آن چه که شنیده ایم، برای این که سرما نخوریم به مصرف ویتامین c روی آورده و انتظار داریم که تاثیرات آن را مشاهده کنیم.

اما بر خلاف تصور ما تاثیر ویتامین c ارتباطی به جلوگیری از سرما خوردگی و یا کاهش شدت آن ندارد. مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم ویتامین c در درمان سرماخوردگی تاثیر ناچیزی داشته، و میزان ابتلا به آنرا فقط به اندازه ۸% کاهش می دهد.

شما نمی توانید با مصرف منظم ویتامین c  از شدت سرما خوردگی تان کاسته و یا از ابتلا به آن ممانعت کنید. بلکه مصرف بیش از حد این ویتامین می تواند عامل ایجاد تهوع و اسهال شود.

مصرف روی و درمان سرماخوردگی

تحقیقات جدید پژوهشگران حاکی از آن است که ماده معدنی روی یا همان زینک می تواند در درمان و جلوگیری از سرما خوردگی ما را یاری کند. در نتیجه مطالعاتی که در این مورد انجام شده آمده است، بیمارانی که از روی استفاده کرده اند دوره سرماخوردگی کوتاهتر و علائم خفیف تری داشته اند. مصرف زینک یک انتخاب مناسب برای پیشگیری از سرما خوردگی شناخته شده است.

عنصر روی عملکرد سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار می دهد. طبق توصیه متخصصان، تاثیر مصرف روزانه ۱۵_۲۵ میلی گرم روی بر عملکرد سلول های t و دیگر سلول های ایمنی قطعی است. البته مصرف میزان کافی از عنصر روی بسیار اهمیت دارد، زیرا ممکن است که مصرف بیش از حد از مکمل زینک (روی) با عملکرد سیستم ایمنی تداخل یافته و مشکلاتی را ایجاد کند.

موا غذایی تامین کننده روی

برای تامین عنصر روی مورد نیاز برای بدن خود می توانید مواد غذایی ای همچون نخود فرنگی، قارچ، لوبیا، عدس، اسفناج، کلم بروکلی، تخمه کدو، جو دو سر، ماهی، خرچنگ، مرغ، جگر گوساله را در رژیم غذایی روزانه تان بگنجانید.

توجه داشته باشید که هر اندازه زمان پخت غذاها طولانی تر باشد میزان بیشتری روی از دست می دهد.

قرص های مکیدنی سرد مانند، eeze نیز می توانند در افزایش جذب روی به شما کمک کنند.
منبع: نت نوشت                 http://www.asriran.com/fa/news/512739
--------------------------------


museum90

3 نکته ساده برای اینکه پوست زیباتری داشته باشید

اگر پخت و پز کار مورد علاقه تان نیست می توانید مقدار نیاز روزانه تان را از پودرهای مکمل کلاژن دریافت کنید.
احتمالا تا به حال نام کلاژن را به عنوان یکی از مواد به کار رفته در کرم های زیبایی شنیده اید اما این ماده یک پروتئین طبیعی است که تقریبا در همه جای بدن پیدا می شود. از عضلات گرفته تا استخوان ها، تاندون ها و پوست. کلاژن چیزی است که به پوست قدرت، خاصیت ارتجاعی و درخشش می دهد.

به گزارش سایت دکتر کرمانی، وقتی جوان هستید مقدار کلاژن بسیار بالایی در بدنتان دارید، به همین دلیل است که کودکان موهای دوست داشتنی درخشان و پوستی نرم دارند. کلاژن مانند سیمان است که همه چیز را محکم کنار یکدیگر نگه می دارد. همینطور که سن بالاتر می رود میزان تولید کلاژن نیز کمتر و کمتر می شود و سپس چین و چروک روی پوست خود را نشان می دهند.

پوست از سه لایه تشکیل شده است، اپیدرم، درم و هیپودرم. دومین لایه پوست ( درم ) جایی است که کلاژن یافت می شود. مولکول های کلاژن در سراسر لایه درم به یکدیگر گره خورده اند. کلاژن علاوه بر اپیدرم برای موها، مفاصل، درمان دستگاه گوارش، تقویت سوخت و ساز، افزایش انرژی و قدرت بخشی به ناخن ها و دندان ها نیز کاربرد دارد.

عصاره استخوان

اجداد ما با مصرف کافی کلاژن در برنامه غذایی خود هیچ مشکلی نداشتند. آنها از تمام قسمت های بدن جانوران تغذیه می کردند، از پوست و تاندون ها گرفته تا رباط ها و قسمت های سرشار از کلاژنی که ما امروزه میلی به خوردنشان نشان نمی دهیم. اگر فکر اینکه چنین قسمت هایی را بخورید حالتان را بد می کند باید بگویم راه های خوشایندتری هم برای دریافت این کلاژن وجود دارد و آن هم درست کردن عصاره استخوان است.

وقتی عصاره استخوان را می نوشید، از هر جهت احساس خوبی پیدا می کنید. دلیلش این است که عصاره استخوان حاوی مواد مغذی انرژی بخش به سلول ها است! عصاره استخوان را می توانید از استخوان مرغ، ماهی و دام های علف خوار درست کنید. این عصاره سالم، خوشمزه و سرشار از مواد معدنی و کلاژن است. اگر می خواهید عصاره استخوان درست کنید بهتر است یک قابلمه بزرگ درست کنید چون گاهی باید اجازه دهید 24 ساعت روی اجاق بماند! با این کار در زمان صرفه جویی می کنید. عصاره استخوان را می توانید در شیشه یا دیگر محفظه های سالم داخل فریزر نگهداری کنید و هر زمان که دوست داشتید، چه در غذاها و چه به صورت مستقیم مورد استفاده قرار دهید.

مکمل

اگر پخت و پز کار مورد علاقه تان نیست می توانید مقدار نیاز روزانه تان را از پودرهای مکمل کلاژن دریافت کنید. حتما قبل از استفاده از پودر، مطمئن شوید از دام های علف خواری بدست آمده باشد که آنتی بیوتیک یا مواد شیمیایی مصرف نکرده باشند. می توانید هر روز صبح دو قاشق و شب ها نیز دو قاشق دیگر از این پودر را داخل آب یا اسموتی بریزید و مصرف کنید.

سبزیجاتی که رنگ سبز تیره دارند

اسفناج و کلم سرشار از آنتی اکسیدان هایی به نام لوتئین وعوامل تولید کلاژن هستند. برای نتیجه گرفتن به 10 میلی گرم نیاز دارید که برابر است با 1133 گرم اسفناج یا 566 گرم کلم. استفاده مرتب از اسفناج، کلم و مارچوبه که سرشار از ویتامین C هستند به تقویت تولید کلاژن توسط بدن و استفاده موثر از پروتئین کمک می کند.

با استفاده از برنامه غذایی متعادل می توانید هرآنچه بدنتان برای تولید کلاژن نیاز دارد را مهیا کنید. با اضافه کردن مواردی که در این مقاله گفته شد خیلی زود شاهد تغییر و بهبود پوست و موی خود و همچنین سلامت کلی بدن خواهید بود.
-----------------------------
http://www.asriran.com/fa/news/512736/3
========================


museum90

مصرف روغن نباتی عامل سکته‌های قلبی و مغزی

غذا و داروی سازمان غذا و دارو بیان کرد: در دهه 60 تقریبا همه خانواده‌های ایرانی از روغن نباتی استفاده می‌کردند و در واقع مصرف روغن مایع خیلی باب نبود و یا فرهنگ استفاده از روغن مایع در آن دوره وجود نداشت.
حسین رستگار رئیس پژوهشگاه غذا و داروی سازمان غذا و دارو بهداشت در مراسمی که به مناسبت هفته بسیج ملی کاهش مصرف نمک که در انستیتو و دانشگاه علوم تغذیه و صنایع غذایی برگزار شد، اظهار داشت: در جامعه بحث الگوی مصرف تغذیه وابسته به 2 اصل کافی بودن غذا و سالم بودن آن است.  

رستگار ادامه داد: منظور از غذای کافی این است که غذا به میزان لازم در دسترس افراد جامعه قرار گیرد و مواد غذایی سالم به این معناست که از سرانه مصرف مردم مواد مضر حذف و یا کاهش یابد.

وی ادامه داد: برخی از مواد غذایی مضر را نمی‌توانیم کاهش دهیم و چاره‌ای جز کاهش میزان آن در مواد مصرفی نداریم اما در این خصوص حداقل‌ها و استانداردهایی را از طریق سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد تبیین و تدوین کرده‌ایم.

رئیس پژوهشگاه غذا و داروی سازمان غذا و دارو بیان کرد: در دهه 60 تقریبا همه خانواده‌های ایرانی از روغن نباتی استفاده می‌کردند و در واقع مصرف روغن مایع خیلی باب نبود و یا فرهنگ استفاده از روغن مایع در آن دوره وجود نداشت.

رستگار در همین رابطه ادامه داد: این روغن‌ها حداقل 30 درصد اسید چرب ترانس داشتند که متأسفانه عوارض آن را امروز در میان قشر میانسال جامعه و در قالب بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان‌ها مشاهده می‌کنیم.

وی در رابطه با نقش سازمان غذا و دارو در تأمین غذای سالم گفت: سازمان غذا و دارو موظف است تا غذای سالم به دست مردم برسد و این امر را از خط تولید تا بازار رصد می‌کند.

رئیس پژوهشگاه غذا و داروی سازمان غذا و دارو ادامه داد: سلامت و کیفیت غذا از اهمیت بالایی برخوردار است و ما باید از سه جهت این مسئله را بررسی کنیم.

رستگار در رابطه با آلودگی‌های احتمالی در مواد غذایی گفت: بررسی آلودگی‌های میکروبی، آلودگی‌های شیمیایی شامل سرب و آرسنیک و آلودگی‌های بیولوژیکی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و باید بدانیم که غذا بهترین حربه برای ضربه زدن به مردم یک جامعه از سوی دشمنان است.

وی تصریح کرد: طی چند سال گذشته دولت در خصوص واردات محصولات روغنی سختگیری‌های بسیاری انجام داده و در حال حاضر تنها محصولات روغنی با ترانس 2 درصد و کمتر از آن به کشور وارد می‌شود.

رئیس پژوهشگاه غذا و داروی سازمان غذا و دارو افزود: طی پنج سال آینده تلاش خواهیم کرد این رقم زیر یک و صفر برسد و دیگر شاهد ترانس در مواد غذایی و روغنی نخواهیم بود.

رستگار یادآور شد: یک شعار جهانی وجود دارد که پیشگیری بهتر از درمان است و ما هم در همین زمینه برنامه‌های کلانی در نظر داریم و بدون بررسی مشکلات و پیشگیری از بیماری‌های ناشی از غذا هرگز به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
-----------------------------------------
http://www.asriran.com/fa/news/512746
======================

راه سلامت چهل و نه


برای این کار کافی است چند عدد لیموترش را در قسمت یخ زن یخچالتان قرار دهید تا یخ بزنند. سپس هر بار که می خواهید از آن ها برای تهیه اسموتی، سالاد یا هر چیز دیگر استفاده کنید کافی است مقداری از این لیموترش یخ زده را رنده کنید.
فصل، فصل مرکبات است. بازار میوه پر است از نارنگی، پرتقال، لیموترش و لیموشیرین و دیگر اعضای این خانواده. فایده این میوه ها بر کسی پوشیده نیست. خیلی از افراد مرکبات را به صورت آب میوه یا میوه کامل مصرف می کنند و آب لیموترش یکی از چاشنی های ثابت غذاها است. البته بهتر است بدانید برای بهره مندی هرچه بیشتر از خواص مرکبات بهتر است آن ها را به صورت میوه کامل نه آب میوه مصرف کنید و اینکه تلاش کنید از میوه های ارگانیک و طبیعی استفاده کنید. خبر مهم تر اینکه کشف شده است پرتقال و لیموترش بیشترین تأثیر را در پیشگیری از چاقی مفرط دارد.

در ادامه به تأثیر این میوه ها و هم خانواده هایشان روی دو مشکل اساسی روزگار ما یعنی چاقی و سکته مغزی بیشتر صحبت می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

آنچه باید بدانید

باید بدانید که مرکبات جزو بهترین دوستان سلامت کبد و قلب هستند. تمام خواص این میوه ها ناشی از یک ماده مغذی به نام فلاوونوئیدها است. یادتان باشد که بیشترین خواص را از مرکبات و به طور کلی میوه هایی دریافت می کنید که طبیعی و ارگانیک بوده و از آفت کش ها دور هستند.

مرکبات هدیه ای برای سلامتی ما

بررسی ها نشان داده است برای برخورداری از خواص ضدسکته این میوه ها باید آن ها را به صورت میوه کامل مصرف کرد. مصرف این میوه ها به صورت آب میوه های آماده و صنعتی برعکس عمل کرده و خطر چاقی مفرط و دیابت را افزایش می دهد

در آخرین جلسه Société Américaine de Santé et de Chimie نتایج بررسی هایی که روی خواص مرکبات انجام شده اعلام شد. نکته مشترک تمام این پژوهش ها این است که مصرف منظم مرکبات برای سلامتی بسیار مفید است و هدیه ای برای بدن محسوب می شود.

پرتقال و لیموترش برای تنظیم چربی بدن

چاقی مفرط یکی از مشکلات عمومی در سرتاسر جهان است. امروزه مردم بیشتر از چاقی رنج می برند. یادتان باشد که چاقی خطر مشکلاتی مانند بیماری های قلبی، مشکلات کبدی و دیابت را افزایش می دهد. بنابراین نباید صرفاً به عنوان یک مشکل صرفاً ظاهری و مربوط به زیبایی اندام تصور شود.

چاقی مفرط باعث افزایش استرس اکسیداتیو (فعالیت رادیکال های آزاد) و التهاب های بدن می شود. این مشکل نیز واکنش های خطرناکی ایجاد می کند که برای سلامتی مضر است:

* داشتن ذخیره سلول های چربی زیاد یکی از مشکلات مهم و جدی برای سلامتی است. در نتیجه باید خیلی زود نسبت به برطرف کردن آن اقدام کرد.

* کم خوردن و یا لب به غذا نزدن راه حل مناسبی برای این مشکل نیست. لازم است که درست غذا بخورید. مواد غذایی مصرفی تان را به دقت انتخاب کنید و هر چیزی که دم دستتان می آید نخورید.

* مرکباتی مانند لیموترش، پرتقال یا گریپ فروت حاوی میزان زیادی آنتی اکسیدان ها و مهم تر از همه فلاوونوئیدها هستند.

* فلاوونوئیدهای موجود در مرکبات باعث کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از چربی زیاد می شود. اگر به طور مرتب مرکبات مصرف کنید مقاومت ذخیره این چربی ها به مرور کمتر و کمتر می شود.
اما یادتان باشد که نباید انتظار داشته باشید مثلاً با مصرف آب لیموترش مانند کوره چربی بسوزانید و به طور معجزه آسایی مانکن شوید. اما مصرف لیموترش در چهارچوب یک رژیم غذایی سالم به کاهش وزن و چربی سوزی کمک زیادی می کند. در واقع مصرف این ماده غذایی باعث می شود که گره های چربی حساس تر و آسیب پذیرتر شود. در نتیجه آب شدن آن ها راحت تر می شود. علاوه بر این مرکبات باعث بهبود عملکرد کبد شده و میزان قند خون را کاهش می دهند و از چاقی شکمی پیشگیری می کنند.

فلاوونوئیدهای موجود در مرکبات برای کاهش سکته مغزی در خانم ها

سکته های مغزی یکی از بزرگترین خطراتی است که سلامت کل مردم جهان را تهدید می کند. متأسفانه این نوع سکته در بین خانم ها خطرناک و سخت است. تنها راه مقابله با سکته مغزی نیز پیشگیری است.

لیموترش و پرتقال یک بخش سفیدرنگی دارند که معمولاً دور ریخته می شوند. اما راز اصلی سلامتی این میوه ها در این بخش سفیدرنگ قرار دارد. توصیه می کنیم برای بهره مندی از بیشترین میزان فلاوونوئیدها از این پس این بخش های سفید را دور نیانداخته و مصرف کنید

فلاوونوئیدهای موجود در مرکبات خطر سکته مغزی را به میزان 19 درصد کاهش می دهد. این ترکیبات آنتی اکسیدانی مانع از تشکیل لخته های خونی شده و رگ های خونی مغز را سالم تر نگه می دارد.

نتایج پژوهشی که در مجله Live Science به چاپ رسیده است نشان می دهد خانم هایی که پرتقال، لیموترش و گریپ فروت بیشتری مصرف می کنند به میزان 19 درصد کمتر در معرض سکته مغزی قرار می گیرند. البته محققان تأکید دارند که باید از مصرف آب میوه های صنعتی حاوی این میوه ها خودداری کرد. چون آب میوه های صنعتی حاوی میزان زیادی قند بوده و سالم نیستند.

بررسی ها نشان داده است برای برخورداری از خواص ضدسکته این میوه ها باید آن ها را به صورت میوه کامل مصرف کرد. مصرف این میوه ها به صورت آب میوه های آماده و صنعتی برعکس عمل کرده و خطر چاقی مفرط و دیابت را افزایش می دهد.

بخش های سفید مرکبات را نیز مصرف کنید

لیموترش و پرتقال یک بخش سفیدرنگی دارند که معمولاً دور ریخته می شوند. اما راز اصلی سلامتی این میوه ها در این بخش سفیدرنگ قرار دارد. توصیه می کنیم برای بهره مندی از بیشترین میزان فلاوونوئیدها از این پس این بخش های سفید را دور نیانداخته و مصرف کنید. فلاوونوئیدها علاوه بر مقابله با چاقی مفرط و پیشگیری از سکته های مغزی، به پیشگیری از ابتلا به سرطان کولون و سرطان سینه نیز کمک می کند. این آنتی اکسیدان های قوی به دلیل دارا بودن خواص ضدانعقادی باعث تحریک گردش خون در رگ ها می شوند.

یادتان باشد از این پس زمانی که پرتقال مصرف می کنید پوست آن را بکنید اما بخش سفیدی که آن را فراگرفته است را دور نریزید. اگر جزو علاقه مندان به لیموترش هستید می توانید یک شیوه جدیدی برای بهره مندی از این ماده غذایی را امتحان کنید: شیوه یخ زدن.

برای این کار کافی است چند عدد لیموترش را در قسمت یخ زن یخچالتان قرار دهید تا یخ بزنند. سپس هر بار که می خواهید از آن ها برای تهیه اسموتی، سالاد یا هر چیز دیگر استفاده کنید کافی است مقداری از این لیموترش یخ زده را رنده کنید. در این صورت پوست، گوشت و قسمت سفید آن را یکجا مصرف کرده و از خواص آن بیشترین استفاده را خواهید داشت. باز نیز تأکید می کنیم که از میوه های طبیعی و ارگانیک استفاده کنید.

حرف آخر

برای سالم بودن و دور ماند از چاقی و سکته مغزی و غیره حتماً رژیم غذایی متعادل و سالمی داشته باشید. به صورت هوشمندانه و آگاهانه غذا بخورید. حتماً میوه هایی را که به شیوه طبیعی و ارگانیک کشت می شوند خریداری و مصرف کنید.
منبع: سامت نیوز             http://www.asriran.com/fa/news/512738
---------------------------------------------

museum90

استرس را با مصرف 5 مکمل طبیعی کاهش دهید

اسیدهای چرب امگا 3 موجود در روغن ماهی منجر به بهبود سلامت مغز و تنظیم خلق و خوی یم شوند. مطالعات نشان داده مصرف مکمل های روغن ماهی، علاوه بر بهبود علائم افسردگی و اضطراب، منجر به کاهش نشانه های اختلال بیش فعالی همراه با کمبود توجه و دیگر مشکلات روحی روانی میشود.
استرس آشکار خود را با علائمی از قبیل سردرد، اضطراب، مشکلات پوستی و یا گوارشی نشان می دهد.

در حالی که راهکارهای شناخته شده از قبیل یوگا، مدیتیشن، و برخی درمان های دارویی، کاهنده علائم استرس هستند، در این میان مصرف مکمل های طبیعی برای رهایی از علائم استرس و بهبود خلق و خوی می تواند مفید باشد.

ویتامین ب 12: ویتامین ب 12 یکی از کمبودهای غذایی رایج در میان بزرگسالان در سراسر جهان است و با علائمی مانند احساس خستگی، بدخلقی، و یا عدم تمرکز خود را نشان می دهد. این کمبود همچنین می تواند باعث افسردگی و اضطراب شود. دریافت کافی ویتامین ب 12 از طریق مواد غذایی و یا مکمل ها برای بهبود عملکرد عصبی و یا مقابله با استرس مفید است. علاوه بر مکمل های ویتامین ب 12، جگر گوساله، ماهی قزل آلا، غلات غنی شده با این ویتامین و ماست کم چرب، حاوی بیشترین میزان ویتامین ب 12 هستند.

روغن ماهی: اسیدهای چرب امگا 3 موجود در روغن ماهی منجر به بهبود سلامت مغز و تنظیم خلق و خوی یم شوند. مطالعات نشان داده مصرف مکمل های روغن ماهی، علاوه بر بهبود علائم افسردگی و اضطراب، منجر به کاهش نشانه های اختلال بیش فعالی همراه با کمبود توجه و دیگر مشکلات روحی روانی میشود.

منیزیم: این ماده معدنی نقش گسترده ای در بدن دارد و همه چیز را از فرایند هضم گرفته تا سلامت قلب و پوکی استخوان، تحت تاثیر خود قرار می دهد. تخمین زده شده که متاسفانه 80 درصد بزرگسالان آمریکایی دچار کمبود این ماده معدنی مهم هستند. مصرف مکمل های منیزیم باعث شل شدن عضلات و آرامش ذهن شده و خواب خوب شبانه را تضمین می کنند. تنها نکته ای که در ارتباط با مصرف مکمل های منیزیم وجود دارد این است که این مکمل ها ملین هستند و بیش از 300 تا 400 میلی گرم در روز نباید مصرف شوند.

تریپتوفان: تریپتوفان، یک اسید آمینه ضروری باری تنظیم طبیعی خلق و خلق و خوی است و در بلند مدت اثرات محافظت در برابر افسردگی، اضطراب و سطوح استرس بالا را دارد. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که مصرف مکمل های تریپتوفان باعث بهبود خواب شبانه و جلوگیری از ابتلا به آپنه خواب می شوند.

ریشه والرین: بعد از میلاد مسیح قرن دوم، ریشه سنبل الطیب برای تسکین اضطراب، بی خوابی، بی قراری عصبی و همچنین گرفتگی معده استفاده می شده است. اداره سازمان غذا و داروی ایالات متحده استفاده از سنبل الطیب را تایید کرده است. عصاره ریشه سنبل الطیب می تواند به بهبود خواب به دلیل 150 ترکیب موثر بر اعصاب کمک نماید. علاوه بر این، مصرف به طور منظم چای ریشه سنبل الطیب مقدار یک ماده شیمیایی در مغز به نام گاما آمینوبوتیریک اسید را افزایش می دهد که به نوبه خود به تولید یک اثر آرام بخش بر روی سیستم عصبی کمک می کند.

منبع: آوای سلامت           http://www.asriran.com/fa/news/512283
===========================

museum90

گلدان هایی برای تمام طول سال


همه مردم از فضای زیاد، زمان یا انرژی کافی برای پرورش میوه و سبزیجات فصلی برخوردار نیستند. اما اگر به این کار علاقمند هستید می توانید با استفاده از یک گلدان نیز به رشد و پرورش برخی از مواد غذایی گیاهی مورد علاقه خود اقدام کنید.

پرورش مواد غذایی گیاهی برای استفاده شخصی دیگر فعالیتی پر هزینه محسوب نمی شود و یا به فضای زیادی برای کشت نیاز ندارد. تمام آن چه نیاز دارید یک گلدان و چند راهنمایی ساده برای پرورش گیاهان است. احتمالا از این که برداشت محصول شخصی خودتان تا چه اندازه می تواند ساده باشد، شگفت زده می شوید.

گلدان هایی برای تمام طول سال!

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "کر2"، همه مردم از فضای زیاد، زمان یا انرژی کافی برای پرورش میوه و سبزیجات فصلی برخوردار نیستند. اما اگر به این کار علاقمند هستید می توانید با استفاده از یک گلدان نیز به رشد و پرورش برخی از مواد غذایی گیاهی مورد علاقه خود اقدام کنید و به محصولاتی سالم در تمام طول سال دسترسی داشته باشید.

گلدان هایی برای تمام طول سال!

======================

http://www.asriran.com/fa/news/511972

=============

راه سلامت چهل و هفت

کمبود ویتامین A یکی از شایع‌ترین دلایل نابینایی در جهان است. این ویتامین برای حفظ سلول های حساس به نور در چشم ها که به نام گیرنده های نور نیز شناخته می شوند، ضروری است.

بینایی احتمالا مهم‌ترین حس در میان حواس پنج گانه شما محسوب می شود. سلامت چشم ارتباط مستقیمی با سلامت عمومی دارد، اما چند ماده مغذی وجود دارند که از اهمیت ویژه ای برای چشم ها برخوردار هستند.

بهینه سازی سلامت چشم با این مواد مغذی

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "اتوریتی نیوتریشن"، این مواد مغذی به حفظ عملکرد درست چشم کمک می کنند، از چشم ها در برابر نور مضر محافظت می کنند و ابتلا به بیماری های انحطاطی مرتبط با افزایش سن را کاهش می دهند. در ادامه با مواد مغذی کلیدی که سلامت چشم را بهبود می بخشند، منابع غذایی و فواید بالقوه آنها بیشتر آشنا می شویم.

بررسی مختصر بیماری های شایع چشم

با افزایش سن، خطر ابتلا به بیماری های چشم نیز افزایش می یابد. از جمله شایع‌ترین بیماری های چشم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آب مروارید: بیماری است که سفید شدن چشم و تاری دید را موجب می شود. آب مروارید مرتبط با سن دلیل اصلی اختلال بینایی و نابینایی در سراسر جهان محسوب می شود.

رتینوپاتی دیابتی: این بیماری با دیابت مرتبط است و از جمله دلایل اصلی اختلال در بینایی و نابینایی محسوب می شود. رتینوپاتی دیابتی زمانی شکل می گیرد که سطوح بالای قند خون به رگ های خونی شبکیه چشم آسیب می زنند.

بیماری خشکی چشم: شرایطی است که به واسطه مایع ناکافی اشکی شکل می گیرد و به واسطه ایجاد خشکی در چشم ها زمینه ساز ناراحتی و مشکلات بینایی می شود.

آب سیاه: گروهی از بیماری ها که با انحطاط پیشرونده عصب بینایی توصیف می شود. عصب بینایی وظیفه انتقال اطلاعات دیداری از چشم به مغز را بر عهده دارد. آب سیاه به ضعف در بینایی یا نابینایی منجر می شود.

انحطاط ماکولا: ماکولا قسمت مرکزی شبکیه است. انحطاط ماکولا مرتبط با سن یکی از دلایل اصلی نابینایی در کشورهای توسعه یافته محسوب می شود.

اگرچه خطر ابتلا به این بیماری ها تا حدی به ژن های شما بستگی دارد، اما رژیم غذایی نیز می تواند نقشی کلیدی در این زمینه ایفا کند.


ویتامین A

کمبود ویتامین A یکی از شایع‌ترین دلایل نابینایی در جهان است. این ویتامین برای حفظ سلول های حساس به نور در چشم ها که به نام گیرنده های نور نیز شناخته می شوند، ضروری است. اگر به میزان کافی ویتامین A مصرف نکنید ممکن است شرایطی مانند شب کوری، خشکی چشم یا بیماری های جدی‌تر را با توجه به شدت کمبود تجربه کنید.

بهینه سازی سلامت چشم با این مواد مغذی

ویتامین A در مواد غذایی مشتق شده از حیوانات یافت می شود. غنی‌ترین منابع غذایی برای این ویتامین شامل جگر، زرده تخم مرغ، و محصولات لبنی می شوند. با این وجود، می توانید ویتامین A را از ترکیبات گیاهی که به نام کاروتنوئیدهای پروویتامین A شناخته می شوند و به میزان زیاد در برخی میوه ها و سبزیجات یافت می شوند نیز دریافت کنید.

کاروتنوئیدهای پرو ویتامین A به طور میانگین حدود 30 درصد از نیاز انسان به ویتامین A را تامین می کنند. کارآمدترین آنها بتا کاروتن است که به میزان زیاد در کلم کیل، اسفناج و هویج یافت می شوند.

لوتئین و زیگزانتین

لوتئین و زیگزانتین آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی زرد هستند که به نام رنگدانه های ماکولایی شناخته می شوند. این مواد مغذی در ماکولا، بخش مرکزی شبکیه چشم متمرکز شده اند. شبکیه لایه ای از سلول های حساس به نور در پشت دیواره کره چشم است.

بهینه سازی سلامت چشم با این مواد مغذی

لوتئین و زیگزانتین به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل می کنند. آنها نقشی کلیدی در محافظت از چشم ها در برابر نور آبی مضر ایفا می کنند.

مطالعات کنترل شده نشان داده اند که میزان مصرف لوتئین و زیگزانتین با سطوح آنها در شبکیه تناسب دارد. نتایج یک مطالعه با حضور افراد میانسال و مسن نشان داد که مصرف شش میلی گرم لوتئین و/یا زیگزانتین در روز به طور قابل توجهی خطر ابتلا به انحطاط ماکولا مرتبط با سن را کاهش می دهد. همچنین، پژوهشگران دریافتند خطر ابتلا به انحطاط ماکولا در شرکت کنندگانی که بیشترین میزان مصرف لوتئین و زیگزانتین را داشتند، نسبت به افرادی که کمترین میزان از این مواد مغذی را دریافت کرده بودند، 43 درصد کمتر است.

نتایج مطالعاتی دیگر نیز نشان داد که لوتئین و زیگزانتین ممکن است خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش دهند.

لوتئین و زیگزانتین به طور معمول به همراه هم در مواد غذایی یافت می شوند. اسفناج، برگ چغندر سوئیسی، کلم کیل، جعفری، پسته و نخود فرنگی سبز از جمله بهترین منابع برای این مواد مغذی محسوب می شوند.

سبزیجات سبز برگ تنها منابع غذایی خوب برای این دو ماده نیستند و از دیگر منابع می توان به زرده تخم مرغ، ذرت شیرین، و انگور قرمر نام برد. زرده تخم مرغ به واسطه محتوای چربی بالای خود یکی از بهترین منابع برای لوتئین و زیگزانتین محسوب می شود.

مصرف کارتنوئیدها همراه با چربی به جذب بهتر آنها کمک می کند و از این رو، استفاده از آووکادو یا روغن های سالم به همراه سالاد سبزیجات برگدار ایده خوبی محسوب می شود.

اسیدهای چرب امگا-3

اسیدهای چرب امگا-3 زنجیره بلند شامل EPA و DHA برای سلامت چشم ها از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. DHA به میزان زیاد در شبکیه چشم وجود دارد. این اسید چرب برای رشد مغز و چشم طی دوران کودکی نیز مهم است. بر همین اساس، کمبود DHA می تواند اختلال در بینایی، به ویژه در کودکان را موجب شود.

بهینه سازی سلامت چشم با این مواد مغذی

شواهد نشان داده اند که مصرف مکمل های امگا-3 ممکن است به سود افراد مبتلا به بیماری خشکی چشم باشد. بیماری خشکی چشم زمانی رخ می دهد که چشم به میزان کافی مایع اشکی تولید نمی کند. این شرایط خشکی بیش از اندازه چشم را موجب می شود و ناراحتی و مشکلات بینایی را به همراه دارد.

نتایج یک مطالعه نشان داد که افراد مبتلا به خشکی چشم با دریافت روزانه مکمل های EPA و DHA طی مدت سه ماه به طور قابل توجهی کاهش نشانه های خشکی چشم را در نتیجه افزایش تولید مایع اشکی تجربه کردند.

اسیدهای چرب امگا-3 ممکن است به پیشگیری از بیماری های چشمی دیگر نیز کمک کنند. مطالعه ای که با حضور افراد میانسال و مسن مبتلا به دیابت انجام شد، نشان داد که مصرف روزانه حداقل 500 میلی گرم اسیدهای چرب امگا-3 زنجیره بلند می تواند خطر ابتلا به رتینوپاتی دیابتی را کاهش دهد.

در مقابل، اسیدهای چرب امگا-3 برای انحطاط ماکولا مرتبط با سن درمان موثری محسوب نمی شوند.

بهترین منبع غذایی برای EPA و DHA روغن ماهی است. افزون بر این، مکمل های امگا-3 که از ماهی یا ریزجلبک تهیه شده اند به صورت گسترده در دسترس هستند.

اسید گاما لینولنیک

اسید گاما لینولنیک یک اسید چرب امگا-6 است که در مقادیر کم در رژیم غذایی یافت می شود. برخلاف بسیاری دیگر از اسیدهای چرب امگا-6، اسید گاما لینولنیک به نظر می رسد دارای ویژگی های ضد التهابی است.

بهینه سازی سلامت چشم با این مواد مغذی

غنی‌ترین منابع برای اسید گاما لینولنیک روغن گل پامچال و روغن گل ستاره ای هستند. برخی شواهد نشان داده اند که مصرف روغن گل پامچال ممکن است در کاهش نشانه های بیماری خشکی چشم نیز موثر باشد.

ویتامین C

چشم ها به مقادیر زیاد از آنتی اکسیدان ها نیاز دارند. ویتامین C از جمله آنتی اکسیدان های مهم در این زمینه محسوب می شود. غلظت ویتامین C در زلالیه چشم بیش از هر مایع دیگر بدن است. زلالیه مایعی است که بخش بیرونی چشم را پر می کند.

بهینه سازی سلامت چشم با این مواد مغذی

سطوح ویتامین C در زلالیه نسبت مستقیمی با میزان مصرف این ماده مغذی دارد. به بیان دیگر، شما می توانید غلظت آن را با مصرف مکمل ها یا مواد غذایی سرشار از ویتامین C افزایش دهید.

ویتامین C نقشی محافظتی در چشم ها ایفا می کند، اما مشخص نیست مصرف مکمل ویتامین C فواید بیشتری برای افرادی که دچار کمبود این ماده مغذی هستند، فراهم می کند یا خیر.

ویتامین C به میزان زیاد در بسیاری ازمیوه ها و سبزیجات یافت می شود که از آن جمله می توان به فلفل دلمه ای، میوه های خانواده مرکبات، گواوا، کلم کیل و بروکلی اشاره کرد.

ویتامین E

ویتامین E گروهی از آنتی اکسیدان های محلول در چربی است که سد محافظی در برابر اکسیداسیون مضر اسیدهای چرب است. از آنجایی که شبکیه چشم از تراکم بالای اسیدهای چرب برخوردار است، مصرف کافی ویتامین E اهمیت ویژه ای برای سلامت چشم دارد.

بهینه سازی سلامت چشم با این مواد مغذی

بهترین منابع غذایی برای ویتامین E شامل بادام، دانه آفتابگردان، و روغن های گیاهی مانند روغن دانه کتان می شوند.

روی

چشم ها حاوی سطوح بالایی از روی هستند. روی بخشی از بسیاری از آنزیم های ضروری، از جمله سوپر اکسید دیسموتاز است، که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. همچنین، به نظر می رسد روی در تشکیل رنگدانه های بینایی در شبکیه چشم نقش دارد. بر همین اساس، کمبود روی ممکن است به شب کوری منجر شود.

بهینه سازی سلامت چشم با این مواد مغذی

در یک مطالعه کنترل شده، افراد مسن مبتلا به انحطاط ماکولا اولیه مکمل روی دریافت کردند. پیشرفت بیماری شرکت کنندگان کند شد و آنها وضوح دیداری خود را بهتر از افرادی که دارونما مصرف کرده بودند، حفظ کردند. با این وجود، همچنان باید پژوهش های بیشتری برای ارائه نتیجه گیری های قوی انجام شوند.

منابع غذایی طبیعی برای روی شامل صدف خوراکی، گوشت، دانه کدو تنبل، و بادام زمینی می شوند.

-----------------------------------

http://www.asriran.com/fa/news/512657

=========================



museum90

این بخش‌های بدن را با دست کثیف لمس نکنید

بینایی یکی از ارزشمندترین حواس انسان محسوب می شود و بر همین اساس عفونت چشم می تواند شرایطی آزاردهنده را ایجاد کند.

طی دوران کودکی، والدین احتمالا زمان زیادی را صرف آموزش نظافت و بهداشت شخصی می کنند و شستشوی دست ها یکی از مهم‌ترین عاداتی است که بر آن تاکید می شود. در طول روز، ما با انواع سطوح مختلف در تماس هستیم که می توانند پر از باکتری باشند و از این رو، شستن دست ها اقدامی موثر برای مقابله با آنها محسوب می شود.

این بخش‌های بدن را با دست کثیف لمس نکنید

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "استپ تو هلث"، اگر از بهداشت خوب برخوردار نباشید، باکتری ها روی دست ها تجمع کرده و به راحتی سلامت شما را در معرض خطر قرار می دهند. در این میان، برخی نواحی بدن آسیب پذیرتر هستند و نباید با دست آلوده و کثیف آنها را لمس کرد.

چرا شستشوی دست ها اهمیت دارد؟

پانزدهم دسامبر توسط یونیسف به عنوان روز بین المللی شستشوی دست نامگذاری شده است. این ابتکار با ایده ایجاد آگاهی هر چه بیشتر درباره اهمیت شستشوی دست آغاز شد. یونیسف بر این موضوع تاکید داشت که بسیاری از بیماری ها به واسطه بهداشت ضعیف و تماس برخی مناطق بدن با منبع آلوده منتقل می شوند.

شاید با خود فکر کنید از بهترین شرایط بهداشتی برخوردار هستید و از آنجایی که با محصولات سمی در ارتباط نیستید، هیچ گونه خطری نیز شما را تهدید نمی کند. اما پیش از اطمینان کامل، این پرسش را با خود مطرح کنید که هر آن چه لمس می کنید نیز آیا به واقع تمیز است؟

اگر هر روز از رایانه یا گوشی هوشمند استفاده می کنید، احتمال انتقال میکروب ها از این دستگاه ها به دست و سپس دهان شما وجود دارد. این که دفتر کار شما تمیز است دلیل بر آن نمی شود که هیچ مشکل دیگری وجود ندارد.

انواع مختلف میکروب ها می توانند از طریق هوا منتقل شوند و این شرایطی است که نمی توانید کنترلی بر آن داشته باشید. در ادامه با بخش هایی از بدن که نباید با دست کثیف آنها را لمس کنید بیشتر آشنا می شویم.

چشم

این بخش‌های بدن را با دست کثیف لمس نکنید

بینایی یکی از ارزشمندترین حواس انسان محسوب می شود و بر همین اساس عفونت چشم می تواند شرایطی آزاردهنده را ایجاد کند. مالش چشم ها با دست اقدامی معمول بین مردم است که به منظور کنار زدن یک مژه یا ماده ای از درون چشم صورت می گیرد. با این وجود، لمس چشم ها با دست های کثیف می تواند موجب شکل گیری عفونت های جدی شود. بیشتر اوقات ما چشم های خود را بدون این که متوجه انجام این کار باشیم، لمس می کنیم.

از جمله توصیه هایی که باید همواره مد نظر قرار بگیرند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پیش از لمس کردن چشم ها دست های خود را به خوبی بشویید.

در صورت نیاز از یک دستمال کاغذی یا دستمال هوله ای برای پاک کردن اشک یا کنار زدن مژه استفاده کنید.

از ورود هر گونه جسم خارجی به چشم اجتناب کنید.

مراقبت هایی برای لنزهای تماسی

دست ها هرگز نباید به صورت مستقیم با چشم تماس داشته باشد، مگر این که به خوبی با آب و صابون شسته شده باشند.

اگر قصد استفاده از لنزهای تماسی را دارید، فراگیری دقیق چگونگی برداشتن لنزها توصیه می شود. پیش از استفاده از لنزهای تماسی با مراجعه به یک چشم پزشک چگونگی گذاشتن و برداشتن آنها را به طور دقیق یاد بگیرید.

چشم های خود را به هر دلیلی نمالید زیرا اندام هایی حساس هستند و به راحتی آسیب می بینند.

پس از یک روز کاری خسته کننده و پیش از خارج کردن لنزها از چشم، شستشوی دست های خود را فراموش نکنید. به یاد داشته باشید مایعی که برای نگهداری لنزها مورد استفاده قرار می گیرد نمی تواند تمامی میکروب ها را از بین ببرد.

پیش از خارج کردن لنزها از چشم دست های خود را با یک قالب صابون خنثی و آب گرم بشویید. صابون های مایع به طور معمول لایه ای از مواد شیمیایی را روی دست ها باقی می گذارند. این شرایط می تواند پس مانده ای روی لنزهای تماسی باقی بگذارد. با گذشت زمان، تجمع پس مانده ها می تواند موجب کاهش عمر مفید لنزهای تماسی شود.

قسمت های خصوصی

قسمت های خصوصی یا اندام های جنسی بدن انسان از جمله بخش هایی هستند که نباید با دست کثیف و آلوده در تماس باشند. تماس دست های کثیف با این قسمت ها به ویژه در بانوان می تواند انتقال میکروب و ابتلا به انواع مختلف عفونت ها را به همراه داشته باشد. این ناحیه از زیست بوم مختص به خود برخوردار است و تماس با باکتری های دیگر می تواند مشکلات جدی را موجب شود.

گوش

این بخش‌های بدن را با دست کثیف لمس نکنید

یکی از قسمت های بدن که هرگز نباید با دست های کثیف آن را لمس کرده یا خراش دهید، داخل گوش ها است. این کار می تواند موجب جراحت بخش داخلی گوش شود و با گذشت زمان این زخم ها عفونی شوند.

در وهله نخست، به یاد داشته باشید که داخل گوش ماده ای موم مانند که به نام جرم گوش شناخته می شود، وجود دارد که از ورود باکتری ها جلوگیری می کند. بر همین اساس، نباید کل جرم داخل گوش را خارج کنید. اگر احساس می کنید جرم بیش از اندازه در گوش شما وجود دارد به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا شرایط موجود بررسی شود. پزشک در صورت نیاز اقدام های لازم را برای خارج کردن جرم اضافی از گوش انجام می دهد.

صورت

این بخش‌های بدن را با دست کثیف لمس نکنید

از لمس صورت خود با دست های کثیف پرهیز کنید. همه ما گاهی اوقات به صورت غیر ارادی صورت خود را لمس می کنیم، اما باید تلاش کنید تا انجام این کار را تا حد ممکن کنار بگذارید. هنگام لمس صورت با دست آن چه روی دست های شما وجود دارد می تواند به صورت منتقل شود.

اگر از شرایط بهداشتی ضعیف برخوردار باشید، منافذ پوست به راحتی می توانند مسدود شوند. این شرایط به شکل گیری جوش و لکه های قرمز رنگ روی پوست منجر می شود. در نتیجه، پیش از شستن دست ها صورت خود را لمس نکنید.

----------------------------------

http://www.asriran.com/fa/news/512450

========================



museum90

چرا از خواب می پرید؟!

عفونت مجاری ادراری، بیماری پروستات در آقایان، ابتلا به دیابت، نوشیدن مقادیر بالای نوشیدنی به ویژه نوشیدنی های حاوی کافئین در ساعات پایانی شب همگی می تواند باعث بی خوابی در افراد شود.
کارشناسان علل مختلفی را برای بیدارشدن های ناگهانی از خواب عنوان می کنند؛ اولین مورد اسپاسم عضلات پا است که به دلایل مختلف رخ می دهد و می تواند باعث بیدار شدن از خواب و احساس درد در افراد شود. این اسپاسم که به سندروم پای بی‌قرار نیز مشهور است به دلایل مختلف بروز می کند که از جمله آن می‌توان به کم خونی یا مشکلات استخوانی اشاره کرد که باید فرد تحت مشاوره پزشک قرار گیرد.

آپنه خواب یا همان خروپف هم یکی دیگر از دلایل بیدار شدن ناگهانی از خواب است که به دلیل کمبود اکسیژن و مسدود شدن مسیر تنفس ایجاد می شود و می تواند باعث بروز حمله قلبی یا سکته مغزی، کاهش سطح هوشیاری و خستگی و همچنین کم خوابی و بی خوابی در افراد شود.

عفونت مجاری ادراری، بیماری پروستات در آقایان، ابتلا به دیابت، نوشیدن مقادیر بالای نوشیدنی به ویژه نوشیدنی های حاوی کافئین در ساعات پایانی شب همگی می تواند باعث بی خوابی در افراد شود.

کارشناسان توصیه می کنند در صورت وجود بیماری زمینه ای فرد حتما به پزشک مراجعه کند و همچنین برای خوابی راحت از نوشیدن مایعات در ساعات پایانی شب خودداری شود.

از جمله دیگر عوامل بی خوابی می‌توان به تعریق شبانه بدن اشاره کرد که به ویژه در برخی افراد بسیار شدید بوده و می تواند باعث بدخوابی آنها شود. کارشناسان برای داشتن خوابی راحت استحمام قبل از خواب، استفاده از لباس مخصوص خواب و همچنین تنظیم دمای اتاق خواب را پیشنهاد کرده‌اند.

منبع: باشگاه خبرنگاران
-----------------------------
http://www.asriran.com/fa/news/512742
==================