بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

راه سلامت صد و دو

سیب زمینی متعلق به خانواده بادنجانیان است که همه آن‌ها حاوی ترکیبات سمی به نام سولانین هستند. در حقیقت، پادشاه معروف اسکاتلند به نام مکبوث ازشابیزک یا همان بلادونا( متعلق به همین خانواده) برای کشتن دشمنان دانمارکی استفاده کرده است. در سیب زمینی، سولانین عمدتا در ساقه و جوانه‌های آن یافت می‌شود. بنابراین باید قبل از پختن آن، این قسمت‌ها را برش دهید. سولانین، بیشتر در سیب زمینی‌های سبز دیده می‌شود.
خوردن محصولاتی که از ریشه تا ساقه یک گیاه به دست می‌آید، یک روش عالی برای کاهش ضایعات است. با این همه، قسمت‌های خوردنی و خوشمزه برخی از گیاهان همچون برگ‌های چغندر قرمز نادیده گرفته می‌شوند زیرا افراد هرگز به فکر خوردن آن نمی‌افتند. اما قبل از اینکه بخواهید ریشه، ساقه و دانه‌های گیاهان را در آشپزخانه خود نگهداری کنید، باید در مورد آن‌ها اطلاعات مناسبی کسب کنید. برخی از قسمت‌های گیاهان خوردنی نیستند و باید از مصرف آن اجتناب کنید. در این مقاله قصد داریم ۷ گیاهی را معرفی کنیم که مصرف ریشه تا ساقه آن به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

ساقه و جوانه سیب زمینی:

سیب زمینی متعلق به خانواده بادنجانیان است که همه آن‌ها حاوی ترکیبات سمی به نام سولانین هستند. در حقیقت، پادشاه معروف اسکاتلند به نام مکبوث ازشابیزک یا همان بلادونا( متعلق به همین خانواده) برای کشتن دشمنان دانمارکی استفاده کرده است. در سیب زمینی، سولانین عمدتا در ساقه و جوانه‌های آن یافت می‌شود. بنابراین باید قبل از پختن آن، این قسمت‌ها را برش دهید. سولانین، بیشتر در سیب زمینی‌های سبز دیده می‌شود.

برگ‌های گوجه فرنگی:

گوجه فرنگی متعلق به شاخه دیگری از خانواده بادنجانیان است. گوجه فرنگی در اروپا به مدت بیش از ۲۰۰ سال مورد استفاده قرار نمی‌گرفت. برگ‌های آن حاوی مقادیر اندکی از سولانین و توماتین است که اگر زیاد مصرف گردد می‌تواند باعث شکم درد شود.

دانه‌های سیب:

همانطور که ممکن است شنیده باشید، دانه‌های سیب حاوی سیانور سمی است. به طور خاص، این دانه‌ها حاوی آمیگدالین هستند. آمیگدالین ماده‌ای است که به هنگام برخورد با آنزیم‌های گوارشی در روده، سیانور سمی آزاد می‌کند. قسمت خارجی و سخت دانه‌های سیب، معمولا از بروز این عمل جلوگیری می‌کند مگر اینکه به هنگام خوردن آن را بجوید. با جویدن ۲۰۰ عدد دانه‌ی سیب، سیانور به دوز کشنده خود می‌رسد. بهتر است این دانه‌ها را دور بیندازید زیرا طعم خوبی ندارد و مصرف آن ممکن است خطرناک باشد.

میوه مارچوبه:

اگر تا به حال مارچوبه را پرورش داده باشید، حتما می‌دانید که گیاه ماده آن نوعی میوه قرمز رنگ توتی شکل تولید می‌کند. نباید این میوه‌ها را لمس کنید. این میوه‌ها باعث کشته شدن انسان نمی‌شود اما می‌تواند باعث ایجاد بیماری شدید شود زیرا در آن ساپوژنین وجود دارد. ساپوژنین نوعی از ترکیبات است که سمیت خفیفی دارد.اگر این میوه‌ها را بخورید ممکن است استفراغ و اسهال داشته باشید.

 برگ‌های روبارب(از سرده ریواس):

ساقه‌های این گیاه می‌تواند به همراه توت فرنگی شیرین یک پای تابستانی خوشمزه باشد اما برگ‌های آن خوردنی نیست. برگ‌های روبارب حاوی اگزالیک اسید و گلیکوزیدهای آنتراکینون است که به هنگام قورت دادن برای انسان سمی هستند. نشانه‌های مسمومیت از فردی به فرد دیگر متفاوت است و به مقدار مصرف بستگی دارد اما برخی از نشانه‌ها شامل استفراغ ، درد شکمی و تشنج است.

برگ و گل بادمجان:

بادمجان عضو دیگری از خانواده بادمجانیان است. برخی از اوقات افراد فکر می‌کنند که مصرف بادمجان خام می‌تواند سمی باشد ولی چنین نیست. با اینحال، برگ‌ و گل‌های آن به احتمال زیاد باعث بیماری شما خواهد شد زیرا سولانین سمی بیشتری در این قسمت‌ها یافت می‌شود.

درخت آقطی:

تقریبا همه قسمت‌های درخت آقطی برای انسان و حیوانات سمی است. ریشه، برگ، شاخه‌ها و پوست آن سمیت بیشتری دارد. تمامی قسمت‌های آن حاوی ترکیباتی است که می‌تواند اسید هیدروسیانیک تولید کند که سیانور سمی آزاد می‌کند. شما باید از مصرف این درخت خودداری کنید. مصرف انواع مختلف توت‌های نپخته نیز می‌تواند باعث ایجاد تهوع و استفراغ شود. بنابراین باید مراقب باشید و به جای تجربه کردن از دستورهای پخت صحیح استفاده کنید تا دچار مشکل نشوید.

www.asriran.com/fa/news/472839/7


museum90

8 علامت اخطاردهنده تغذیه نادرست

چین و چروک مانند مرگ، شتری است که در هر خانه ای می نشیند و گریزی از آن نیست. اما ما می توانیم زمان بروز این علائم پیری را با داشتن تغذیه سالم و پرهیز از عادت های نامناسب مانند مصرف دخانیات کنترل کنیم. نتایج پژوهشی که محققان دانشگاه ایالتی اورگن آمریکا انجام داده اند نشان می دهد بهترین روش برای حفظ سلامت و زیبایی پوست مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین های A،C و D و آنتی اکسیدان هایی مانند فلاوونوئیدها و کاراتنوئیدها است.
 همیشه آسیب به بدن در نتیجه عوامل بیرونی مانند وارد شدن ضربه یا زخم و جراحت نیست. در بسیاری از موارد مصرف مواد غذای فرآوری شده و سرشار از چربی و کالری، مصرف دخانیات یا نوشیدن الکل باعث آسیب به بدن می شود. زمانی که بدن را در معرض چنین آسیب هایی قرار می دهیم خیلی ساده با روش هایی که در اختیار دارد اعلام خطر می کند. در این مطلب علائم فیزیکی ای را عنوان می کنیم که اخطاردهنده ی تغذیه ی نامناسب هستند و لازم است تا با مشاهده این علائم، تغییراتی در عادت های غذایی تان بدهید.

١- چین و چروک پوست

چین و چروک مانند مرگ، شتری است که در هر خانه ای می نشیند و گریزی از آن نیست. اما ما می توانیم زمان بروز این علائم پیری را با داشتن تغذیه سالم و پرهیز از عادت های نامناسب مانند مصرف دخانیات کنترل کنیم. نتایج پژوهشی که محققان دانشگاه ایالتی اورگن آمریکا انجام داده اند نشان می دهد بهترین روش برای حفظ سلامت و زیبایی پوست مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین های A،C و D و آنتی اکسیدان هایی مانند فلاوونوئیدها و کاراتنوئیدها است. چون کمبود ویتامین و مواد مغذی باعث بروز چین و چروک زودهنگام می شود. اگر شما نیز با این مسئله مواجه شده اید حتماً روزانه حداقل 5 سهم غذایی میوه و سبزیجات تازه میل کنید و همیشه مرطوب کننده بزنید.

٢- موهای آسیب دیده و بی حال

مغز مه آلود و اختلال تمرکز دو علامت نگران کننده ای هستند که بدن ارسال می کند تا نشان دهد مواد مغذی مورد نیازش را دریافت نمی کند

برخی افراد به طور طبیعی موهای زیبا و پرپشتی دارند. برخی دیگر این شانس را ندارند. اما داشتن موهای سالم و زیبا صرفاً یک مسئله ژنتیکی نیست. براساس نتایج پژوهشی که در WebMD به چاپ رسیده است، هر آنچه وارد بدن می کنید تأثیری زیادی در وضعیت موها ایجاد می کند. در واقع یکی از اولین قسمت هایی از بدن که از تغذیه نامناسب رنج می برد فولیکول موها است. رژیم های غذایی نامناسب باعث بروز کمبود پروتئین می شود و در نتیجه ی این کمبود نیز موهای پرپشت و سالم تبدیل به موهای ضعیف و بی حال می شود. توجه داشته باشید که موها تحت تأثیر کمبود اسیدهای چرب ضروری، ویتامین C، زینک و آهن نیز قرار گرفته و بیحال و آسیب دیده می شوند.

٣- مشکلات دندانی و لثه های ناخوش احوال

اگر لثه هایتان دچار خونریزی می شوند یا دندان هایتان خراب و دردناک شده اند بیشتر به تغذیه تان اهمیت دهید. سیگار، مصرف فست فودها و مصرف الکل جزو عواملی هستند که تأثیر منفی در سلامت دهان و دندان دارند. با وجود اینکه مصرف دخانیات مشکلات زیادی برای دندان ها به بار می آورد اما مصرف قند همچنان متهم ردیف اول است. مصرف بی رویه قند که مربوط به مصرف نوشابه ها و غیره می شود باعث سایش مینای دندان ها شده و آن ها را در معرض پوسیدگی و درد قرار می دهد. توصیه می کنیم دور نوشیدنی های گازدار و شیرین را خط قرمز بکشید و تا می توانید ویتامین C جذب کنید تا لثه های خونریزی دهنده و متورم بهبود پیدا کنند.

٤- افزایش یا کاهش وزن

کاهش یا افزایش وزن هر دو نشان دهنده اشکالاتی در بدن هستند که در نتیجه ی تغذیه نامناسب بروز می کند. کاهش وزن غیرارادی معمولاً در نتیجه سوءتغذیه ایجاد می شود که می تواند در نتیجه ی ابتلا به بیماری های مختلف بروز کند. کاهش وزن همچنین می تواند جزو عوارض جانبی مصرف مواد مخدر مانند هروئین باشد. از طرق دیگر افزایش وزن سریع و نگران کننده نیز می تواند از عوارض منفی مصرف زیاد مواد غذایی پرکالری، چرب و فاقد مواد مغذی بروز کند. در هر دو صورت لازم است که تغییراتی در برنامه غذایی تان بدهید و رژیمتان را به یک رژیم مناسب و سرشار از مواد مغذی نزدیک کنید.

٥- مشکلات گوارشی

هر آنچه وارد بدن می کنید تأثیری زیادی در وضعیت موها ایجاد می کند. در واقع یکی از اولین قسمت هایی از بدن که از تغذیه نامناسب رنج می برد فولیکول موها است

اگر به طور مرتب در هضم غذا احساس ناراحتی می کنید و بعد از غذا خوردن با مشکلاتی مانند درد معده، اسهال یا یبوست مواجه می شوید کمی مراقب باشید. چون این علائم نشان می دهند که بدنتان تحت فشار است. چنین مشکلاتی در نتیجه تغذیه ناسالم بروز می کنند. در واقع عدم دریافت کافی فیبرهای غذایی باعث بروز مشکلات گوارشی می شود. یادتان باشد که بدن آقایان به روزانه 38 و بدن خانم ها به 25 گرم فیبر نیاز دارد. فراموش نکنید مصرف مواد غذایی ترش و سرشار از اسید، ادویه های تند و مواد غذایی فراوری شده نیز جزو عوامل بروز مشکلات گوارشی هستند.

٦- بیماری و ناخوشی

اگر تصور می کنید که برای سرحال و شاداب بودن نیاز به تلاش دارید زمان آن رسیده تا سبک زندگی تان را عوض کنید. اگر خیلی زود مریض و ناخوش احوال می شوید لازم است که با بررسی تغذیه تان شروع کنید. سپس تحرک بدنی و خوابتان را مورد بررسی قرار دهید. یادتان باشد تغذیه نادرست، عدم تحرک بدنی و نداشتن خواب کافی تأثیر منفی روی بدن گذاشته و سیستم ایمنی تان را دچار ضعف می کند. همه ما هر شب به 7 تا 8 ساعت خواب کافی نیاز داریم.

٧- ترمیم کُند زخم ها

اگر هر زخم جراحتی که در بدنتان ایجاد می شود به سختی ترمیم می شود احتمالاً تغذیه نامناسبی دارید. اگر احساس می کنید بدنتان در ترمیم جای زخم و جراحات به درستی عمل نمی کند ممکن است بدنتان با کمبود مواد مغذی مواجه شده است. در این صورت لازم است که مصرف مواد غذایی پرکالری و پرچرب را کاهش دهید. چون باعث بروز کمبود اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های مهمی مانند ویتامین A ،B12 و C می شوند. یادتان باشد که مواد غذایی ناسالم نه تنها کالری بیهوده وارد بدن می کنند بلکه مانع از ترمیم زخم های ایجاد شده می شوند. بنابراین لازم است که علاوه بر کاهش مواد غذایی چرب و پرکالری، میزان جذب اسیدهای چرب ضروری و ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها را بالا ببرید.

٨- مغز مه آلود

احتمالاً برایتان پیش آمده نتوانید جواب یک سوال ساده را بدهید و متوجه دلیل آن نشوید. ممکن است این مشکل از کمبود خواب یا نگرانی در خصوص مسائل مهم زندگی باشد. یا اینکه در حال آسیب زدن به بدنتان هستید. مغز مه آلود و اختلال تمرکز دو علامت نگران کننده ای هستند که بدن ارسال می کند تا نشان دهد مواد مغذی مورد نیازش را دریافت نمی کند. زمانی صحبت از مغز مه آلود می شود که مشکلاتی از قبیل از دست دادن حافظه کوتاه مدت، عدم توجه به جزئیات، ناتوانی مغز در تفکر و استدلال صحیح و غیره بروز می کند. نتایج پژوهش های محققان دانشگاه ماریلند نشان می دهند که مغز نیز مانند دیگر بخش های بدن مانند قلب، ریه ها و روده ها نیاز به برخی مواد مغذی مانند اسیدهای چرب امگا 3 دارد تا بهتر به وظایف خود عمل کند.

منبع: آکاایران

www.asriran.com/fa/news/474562/8


museum90

3 ماده غذایی مفید برای کاهش چربی خون

-------------------------
بادام نقش چشمگیری را درکاهش کلســـترول ایفا می نماید. یونانی های قدیم راز آن را می دانستند. درآن زمان، بادام یک آجیل معروف یونانی محسوب می شد. امروزه محقـــــقان متوجه شده اند که بادام نقش موثری را درسالم بودن قلب ایفا می نماید و به همین علت، باید آن را به عنوان یک ماده غذایی اصلی در رژیم غذایی خود گنــــجاند.
شما می توانید با پرهیز از خوردن موادغذایی که باعث افزایش کلسترول می شوند، کلسـترول خود را درحالت تعادل ونرمال نگه دارید.

موادغذایی که باعث جلوگیری از افزایش کلسترول می شوند عبارتنــــــــداز: بادام ،عصاره دانه انگور وعصاره برنج قرمز.

عصاره برنج قرمز یکی ازجدیدترین روش های کاهش کلسترول است. مطالعات انجـــــام شده دردانشــــگاه پنسیلوانیا سال 2010 نشان می دهند که این عصاره طبیعی می تواند از افزایش کلسترول جلوگیری نماید. دراین تحقـیقات 60 نفرشرکت کننده وجودداشت که دارای کلسترول بالایی بودند. برای 30 نفرازشرکت کننده ها، یک رژیم غذایی خاص به همراه عــــــصاره برنج قرمز در نظرگرفته شد. شرکت کننده های باقیمانده از یک شبه دارو و رژیم غذایی مشابه استفاده نمودند. بعداز24 هفته مشخـص گردید که افراد مصرف کننده عصاره برنج قرمز،25 تا 35 درصد کاهش درکلســــــترول LDL داشتند.چون این مکمل غذایی طبــــــیعی یک روش جدید محسوب می شود، شما باید قبل ازخوردن آن با پزشک خود مشورت نمایید.

بادام نقش چشمگیری را درکاهش کلســـترول ایفا می نماید. یونانی های قدیم راز آن را می دانستند. درآن زمان، بادام یک آجیل معروف یونانی محسوب می شد. امروزه محقـــــقان متوجه شده اند که بادام نقش موثری را درسالم بودن قلب ایفا می نماید و به همین علت، باید آن را به عنوان یک ماده غذایی اصلی در رژیم غذایی خود گنــــجاند. بادام حاوی چربی اشباع نشده بالایی است و می تواند باعث کاهش LDL یا کلسترول بد، بدون آنکه اختلالی درسطوح HDL یا کلسترول خوب ایجاد نماید، شود. شما می توانید برای شروع از بادام استفاده کنید .

عصاره دانه انگور، یکی دیگر از مواد غـــذایی است که باعث کاهش کلسترول می شود. خود انگور، از هزاران سال پیش به عنوان یک ماده غذایی موثر و مقوی شناخته شده است.انگـــور حاوی مواد شیمیایی خاصی است. این مواد شیمیایی درحقیقت به عنوان آنتی اکسیدان درنظرگرفته می شوند.علاوه برخاصیت کاهش دهندگی کلسترول ، باعث سالم نگه داشتن قلب نیزمی گردند.

تحقیقات انجام شده نشــان می دهند که عصاره دانه انگور، عصاره برنج قرمزو بادام نقش مهمی رادرکاهش کلسترول ایفا می نمایند.

منبع: اکاایران

www.asriran.com/fa/news/474270/3
--------------------