بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

راه سلامت هفتاد و پنج


مواد غذایی فرآوری شده و حاوی مقادیر زیاد مواد نگهدارنده، چربی ها و کلسترول می توانند با تجمع چربی در کبد این اندام را تحت تاثیر قرار دهند. با پرهیز از مصرف این قبیل مواد غذایی به کبد خود اجازه می دهید تا خود را احیا کرده و بازسازی سلولی آغاز شود.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ویکی هاو"، کبد دومین اندام بزرگ در بدن انسان و یکی از مهم‌ترین آنها محسوب می شود زیرا وظیفه پالایش سموم مضر را از جریان خون بر عهده دارد. برنامه های پزشکی برای سم زدایی کبد وجود دارند اما چندین تغییر سبک زندگی ساده و طبیعی نیز می توانند به پاکسازی کبد و ارتقا سلامت آن کمک کنند که در ادامه بیشتر با آنها آشنا خواهیم شد.

چگونه کبد خود را پاکسازی کنیم؟

نوشیدن مایعات مناسب

نوشیدن الکل و کافئین را کاهش دهید. الکل و کافئین دو عامل اصلی رسوب سموم در کبد و ایجاد اختلال در عملکرد آن محسوب می شوند. با کاهش مصرف نوشیدنی های الکلی و کافئین‌دار می توانید به پاکسازی کبد خود کمک کنید. پژوهش صورت گرفته در این زمینه نشان داده است که قهوه کافئین‌دار می تواند به کاهش سطوح آنزیم های کبدی کمک کند. با مصرف نوشیدنی های غیر الکلی می توانید به بازسازی و پاکسازی کبد خود و کسب بهترین عملکرد این اندام کمک کنید.

چگونه کبد خود را پاکسازی کنیم؟

آب فراوان بنوشید. با نوشیدن آب فراوان - حداقل دو لیتر - در طول روز می توانید به سم زدایی و خروج سموم از کبد و بدن خود کمک کنید. نوشیدن آب فراوان بدن را هیدارته نگه می دارد که به طور طبیعی بازسازی سلولی را تشویق می کند. همچنین، این کار به کبد اجازه می دهد سموم بیشتری را پالایش کند و سرعت بیشتر کارکرد آن را به همراه دارد، و سطح انرژی شما نیز افزایش می یابد.

لیمو را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. آب لیمو تازه را در آب یا چای بریزید و یک بار در روز این نوشیدنی را مصرف کنید. آب لیمو تازه تولید صفرای کبد را تحریک می کند و به خروج سموم کمک می کند. همچنین، لیمو از تشکیل سنگ کیسه صفرا پیشگیری کرده و گوارش و عملکرد کبد را بهبود می بخشد.

چگونه کبد خود را پاکسازی کنیم؟

چای سبز بنوشید. چای سبز سرشار از کاتچین ها، یک نوع آنتی اکسیدان گیاهی، است که عملکرد کبد را بهبود می بخشد و به کاهش ذخیره چربی در این اندام کمک می کند.

چگونه کبد خود را پاکسازی کنیم؟

اسموتی های میوه ای طبیعی بنوشید. میوه هایی مانند توت فرنگی، تمشک، بلوبری، و رازبری سلامت کبد را ارتقا می دهند. این میوه ها دارای اسیدهای ارگانیک هستند که سطوح قند خون را پایین آورده و به چربی سوزی کمک می کنند و احتمال بیماری کبد چرب را کاهش می دهند.

چگونه کبد خود را پاکسازی کنیم؟

روزه های آب میوه ای خود را شکل دهید. روزه از جمله روش های مطمئن برای پاکسازی کبد است. بیشتر مدل های روزه شامل خوردن تنها میوه ها و سبزیجات، یا نوشیدن تنها آب میوه و آب سبزیجات برای یک دوره زمانی معین می شوند. روش های مختلفی برای پاکسازی کبد در این زمینه وجود دارند که می توانید گزینه مناسب خود را انتخاب کنید. پیش از این کار مشورت با یک متخصص تغذیه یا یک پزشک را فراموش نکنید.


خوردن مواد غذایی سالم

از مصرف مواد غذایی که به کبد آسیب وارد می کنند، پرهیز کنید. مواد غذایی فرآوری شده و حاوی مقادیر زیاد مواد نگهدارنده، چربی ها و کلسترول می توانند با تجمع چربی در کبد این اندام را تحت تاثیر قرار دهند. با پرهیز از مصرف این قبیل مواد غذایی به کبد خود اجازه می دهید تا خود را احیا کرده و بازسازی سلولی آغاز شود.

چگونه کبد خود را پاکسازی کنیم؟

از خوردن فست فودها پرهیز کنید. به طور ویژه، از خوردن سیب زمینی سرخ شده یا فرآورده های گوشتی مانند سوسیس و کالباس پرهیز کنید.

از مصرف چربی های بد پرهیز کنید. گوشت قرمز چرب، غذاهای سرخ شده، و چربی های فرآوری شده باید کنار گذاشته شوند زیرا می توانند در عملکرد کبد اختلال ایجاد کنند. از جمله چربی های فرآوری شده می توان به مارگارین و روغن های هیدروژنه اشاره کرد.

از مصرف شیرین کننده ها، رنگ ها و مواد نگهدارنده مصنوعی پرهیز کنید. برای پاکسازی کبد در پیش گرفتن روشی طبیعی بهترین گزینه است.

سبزیجات مصرف کنید. برخی سبزیجات مشخص حاوی مواد مغذی مانند بتا کاروتن هستند که موجب تحریک سلول های کبدی شده و از کبد در برابر سموم محافظت می کنند. سبزیجات برگ دار و تیره مانند اسفناج رشد سلولی را تشویق می کنند و کبد را تحریک می کنند، در شرایطی که سبزیجاتی مانند چغندر از مجرای صفراوی در کبد در برابر آسیب سم محافظت می کنند. مصرف پنج وعده سبزیجات در روز را هدف گذاری کرده و از نمونه هایی که به سلامت کبد کمک می کنند، غافل نشوید.

چگونه کبد خود را پاکسازی کنیم؟

از جمله سبزیجاتی که به بهبود سلامت کبد کمک می کنند می توان به برگ های قاصدک، آروگولا، کدوی تلخ، برگ های خردل، کاسنی و اسفناج اشاره کرد.

سیر بخورید. ترکیبات گوگردی موجود در سیر آنزیم های کبدی که به خروج سموم کمک می کنند را فعال می سازند. همچنین، سیر حاوی آلیسین و سلنیم است. این دو ماده مغذی از کبد در برابر آسیب های ناشی از سموم محافظت می کنند. آلیسین و سلنیم به فرآیند سم زدایی نیز کمک می کنند. اگر بو و مزه سیر را دوست ندارید می توانید از مکمل های سیر استفاده کنید.

گریپ فروت بخورید. گریپ فروت سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان ها است که هر دو به شکل گیری کبد پاک و سالم کمک می کنند. گریپ فروت آنزیم های سم زدایی در کبد را افزایش می دهد و دارای یک ترکیب فلاونوئید به نام «نارینجنین» است که به کبد در سوزاندن چربی به جای ذخیره آن کمک می کند. با این وجود، باید توجه داشته باشید مصرف زیاد گریپ فروت می تواند یک آنزیم کبدی به نام سیتوکروم P450 را مهار کند که می تواند روی شیوه تجزیه مواد غذایی و داروها در بدن تاثیرگذار باشد.

دوبار در هفته آووکادو مصرف کنید. آووکادو ترکیبات تولیدکننده گلوتاتیون دارد. این ترکیبات از تجمع بیش از حد سموم در کبد جلوگیری می کنند.

چگونه کبد خود را پاکسازی کنیم؟

گردو بخورید. گردو دارای سطوح بالایی از ال آرژنین (یک اسید آمینه) و اسیدهای چرب امگا-3 است که به پاکسازی کبد از آمونیاک بیماری‌زا کمک می کند.


زندگی خود را سم زدایی کنید

از استرس در زندگی خود دوری کنید. موقعیت های استرس‌زا به ترشح هورمون ها و اندورفین در جریان خون منجر می شوند که به نوبه خود، رسوب سموم در کبد و کند کردن عملکرد این اندام را به همراه دارد. تا حد ممکن در زندگی خود از استرس به دور باشید. بر همین اساس، می توانید انجام فعالیت هایی مانند یوگا و مدیتیشن را مد نظر قرار دهید.

چگونه کبد خود را پاکسازی کنیم؟

از محصولات پاک کننده خانگی طبیعی استفاده کنید. هنگامی که در معرض مواد شیمیایی قرار می گیرید، کبد باید تلاش بیشتری برای حفظ سلامتی شما انجام دهد. بر همین اساس، استفاده از مواد شوینده و پاک کننده دارای مواد ارگانیک می تواند مواجهه شما با مواد شیمیایی را کاهش دهد.

چگونه کبد خود را پاکسازی کنیم؟

از یک تصفیه کننده هوا در خانه خود استفاده کنید. هرچه هوای خانه شما دارای سموم بیشتری باشد، کبد باید سموم بیشتری را از بدن شما دفع کند. اگر در شهری شلوغ یا نزدیک به خیابان و بزرگراه زندگی می کنید، استفاده از دستگاه های تصفیه کننده هوا ایده خوبی محسوب می شود زیرا خودروها سموم بسیاری را روانه هوا می کنند.

چگونه کبد خود را پاکسازی کنیم؟

تا حد امکان ورزش کنید. ورزش کردن به حفظ وزن سالم بدن کمک می کند که به نوبه خود، خطر بیماری کبد چرب را کاهش می دهد. همچنین، ورزش کردن عملکرد آنزیم های کبدی را بهبود می بخشد. با این وجود، کار با وزنه شدید با افزایش آنزیم های کبدی مرتبط است و از این رو، 48 ساعت پیش از آزمایش عملکرد کبد نباید ورزش کنید.

===============

http://www.asriran.com/fa/news/500921

=============



museum90

سلامتی با این غذاها (بخش پایانی)

===================
پرتقال منبعی عالی برای ویتامین C است و یک پرتقال بزرگ می تواند دوز روزانه مورد نیاز این ویتامین را تامین کند. ویتامین C برای تولید گلوبول های سفید و پادتن ها که با عفونت ها مبارزه می کنند، ضروری است.

اگر دوست دارید بیشترین مواد مغذی را از رژیم غذایی خود دریافت کنید، بهترین کار گنجاندن ابرمواد غذایی در فهرست مد نظرتان است. این فوق ستاره های دنیای تغذیه بیش از آن که پر کالری باشند، سرشار از مواد مغذی هستند . پژوهش های مختلف فواید سلامت آنها را نشان داده اند.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ایت ول"، احتمالا بسیاری از این ابرمواد غذایی مانند موز، تخم مرغ و بروکلی را روزانه مصرف می کنید اما درباره مواد غذایی مغذی که بسته ای کامل از ویتامین ها، مواد معدنی و مواد شیمیایی گیاهی با توانایی مبارزه با بیماری ها را ارائه می کنند چطور؟ در ادامه قصد داریم برخی از سالم‌ترین مواد غذایی که باید در برنامه غذایی خود جای دهید و شاید این کار را نمی کنید را معرفی کنیم.

لوبیا

سلامتی با این غذاها (بخش پایانی)

لوبیاها سرشار از پروتئین هستند و کلسترول پایینی دارند و افزودن آنها به رژیم غذایی در بهبود سلامت شما نقش دارد. لوبیاها منبع خوبی برای فیبر، فولات، و منیزم محسوب می شوند و مطالعات نشان داده اند که حبوبات مانند لوبیا می توانند به کاهش کلسترول و کاهش خطر برخی سرطان ها کمک کنند.

کدو تنبل

سلامتی با این غذاها (بخش پایانی)

کدو تنبل سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها است. ستاره مواد مغذی در کدو تنبل بتا کاروتن است که بدن آن را به ویتامین A تبدیل می کند. ویتامین A به واسطه تقویت سیستم ایمنی و نقشی کلیدی که در سلامت چشم ها ایفا می کند، شناخته شده است.

سیب

سلامتی با این غذاها (بخش پایانی)

فیبر یکی از موادی است که بدن انسان به آن نیاز دارد و سیب یک منبع کم کالری فوق العاده ای برای فیبر است. یک سیب اندازه متوسط کمتر از 100 کالری دارد. افزون بر این، خوردن سیب با کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی، برخی سرطان ها، دیابت، و آسم مرتبط است.

سیر

سلامتی با این غذاها (بخش پایانی)

اگرچه سیر موجب می شود تا دهان بوی بدی بگیرد اما این ابرماده غذایی دیر زمانی است که در آشپزی و پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه، از سیر برای درمان هر چیزی از فشار خون بالا تا بیماری قلبی و برخی انواع سرطان استفاده می شود. افزون بر این، مطالعات نشان داده اند که عصاره سیر می تواند برای درمان عفونت های مخمری در بانوان و پروستات در آقایان به کار گرفته شود.

گل کلم

سلامتی با این غذاها (بخش پایانی)

اگرچه گل کلم منبع خوبی برای ویتامین ها و مواد معدنی است اما ستاره اصلی مواد مغذی در این ماده غذایی ترکیباتی هستند که قابلیت مبارزه با سرطان را دارند و به نام گلوکوزینولات ها شناخته می شوند. این مواد شیمیایی گیاهی طعم گاهی اوقات تلخ گل کلم را ایجاد می کنند اما توانایی خود در پیشگیری از آسیب به ریه ها و معده توسط عوامل سرطان‌زا نشان داده و به طور بالقوه می توانند از آنها در برابر سرطان محافظت کنند. به لطف تعامل با استروژن، گل کلم می تواند به پیشگیری از سرطان های هورمون محور مانند سرطان پستان، رحم و دهانه رحم کمک کند.

تره فرنگی

سلامتی با این غذاها (بخش پایانی)

تره فرنگی توانایی خود در مبارزه با سرطان را بیشتر مدیون ترکیبات ارگانوسولفور خود است. این مواد مغذی به واسطه مبارزه با سرطان تا تقویت سیستم ایمنی بدن شناخته شده هستند. مطالعات نشان داده اند که تره فرنگی می تواند با محافظت از دستگاه گوارش به پیشگیری از ابتلا به سرطان های معده و شکمی کمک کند.

پرتقال

سلامتی با این غذاها (بخش پایانی)

پرتقال منبعی عالی برای ویتامین C است و یک پرتقال بزرگ می تواند دوز روزانه مورد نیاز این ویتامین را تامین کند. ویتامین C برای تولید گلوبول های سفید و پادتن ها که با عفونت ها مبارزه می کنند، ضروری است. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قدرتمند نیز محسوب می شود که به حفاظت از سلول ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد کمک می کند و نقشی کلیدی در تولید کلاژن دارد. پرتقال از محتوای بالای فیبر و فولات سود می برد.

==================
http://www.asriran.com/fa/news/501124

===============


museum90

با این گیاهان چربی خون خود را پایین بیاورید

http://www.asriran.com/fa/news/501033
----------------------------
===================
دمنوش‌هایی مانند دم کرده آویشن، دم کرده شوید همراه با یک عدد لیمو عمانی، دمنوش زنجبیل، دم کرده برگ کاسنی و عناب می‌تواند در کاهش و کنترل کلسترول خون نقش زیادی داشته باشد.
یک متخصص طب سنتی گفت: برخی دمنوش‌های گیاهی نقش موثری در کاهش و کنترل چربی خون بالا دارند.

وحید اسماعیلی متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره چربی خون بالا و مراقبت‌های تغذیه‌ای اظهار داشت: کلسترول یا به زبان عامه چربی خون بالا در حقیقت از رژیم‌های غذایی نامناسب ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: امروزه به دلیل مشغله کاری، بسیاری از افراد جامعه به مصرف غذاهای فوری مثل فست فودها روی آورده و از طرفی دچار کم تحرکی شده‌اند که عوامل اصلی بروز چاقی و افزایش کلسترول در سطح جامعه است. اسماعیلی بیان کرد: به عنوان یک متخصص طب سنتی بهترین روش برای کاهش چربی خون در افراد را در تغییر رژیم غذایی و گنجاندن حرکات ورزشی در برنامه روزانه افراد می‌دانم.

وی دراین‌باره افزود: استفاده از محصولات ارگانیک، میوه و سبزیجات تازه مانند کاهو، اسفناج و کدو، ماهی و غذاهای دریایی راهکارهایی ساده برای کاهش کلسترول خون هستند. این متخصص طب سنتی تصریح کرد: پرهیز از غذاهای آماده و کنسروی، کاهش مصرف برنج و گوشت قرمز حاوی چربی می‌تواند نقش موثری در بهبود این بیماری داشته باشد.

اسماعیلی با بیان اینکه متخصصان طب سنتی توصیه بر استفاده مداوم سیر و سماق در تمام وعده‌های اصلی غذایی دارند، افزود: سیر خواص شگفت‌انگیزی داشته و در طب سنتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، همچنین مبتلایان به چربی خون نباید از مصرف گیاهانی مانند برگ نعناع، شوید و تخم شوید غافل شوند.

وی درباره مصرف انواع دمنوش‌ها نیز توصیه کرد: دمنوش‌هایی مانند دم کرده آویشن، دم کرده شوید همراه با یک عدد لیمو عمانی، دمنوش زنجبیل، دم کرده برگ کاسنی و عناب می‌تواند در کاهش و کنترل کلسترول خون نقش زیادی داشته باشد.