بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

راه سلامت چهل و شش


مواد غذایی تند می توانند نقشی کلیدی در مقابله با برخی انواع مشخص از سلول های سرطانی داشته باشند.

نتایج مطالعه ای جدید نشان داده است که کپسایسین، مولکولی که مزه تند را به مواد غذایی مانند فلفل می بخشد، می تواند سلول های سرطانی را از بین ببرد.

فلفل به مقابله با یک نوع مهاجم سرطان پستان می‌رود

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "آی‌بی‌تی"، مواد غذایی تند می توانند نقشی کلیدی در مقابله با برخی انواع مشخص از سلول های سرطانی داشته باشند. پژوهشگران دریافتند کپسایسین موجود در مواد غذایی تند می تواند به نابودی یک نوع مهاجم از سلول های سرطان پستان کمک کند.

تیمی از پژوهشگران در دانشگاه روهر بوخوم در آلمان به بررسی سلول های سرطانی کشت شده از نوع سرطان پستان منفی سه گانه، نوعی سرطان که تنها روش درمانی برای آن شیمی درمانی است، پرداخته اند. پژوهشگران دریافتند که گیرنده های خاص به نام TRPV1 به واسطه کپسایسین فعال می شوند.

تعداد زیادی از سلول های سرطانی محکوم به مرگ بوده و سلول های باقیمانده دیگر توانایی حرکت سریع را نداشته و از این رو، روند تقسیم هرچه آهسته‌تر دنبال شده و به طور قابل توجهی روند رشد سرطان کند شد. البته دریافت کپسایسین از مواد غذایی کافی نبوده و باید همراه با یک درمان پزشکی صورت بگیرد.

به گفته هانس هات، یکی از پژوهشگران ارشد حاضر در مطالعه، اگر قادر باشیم گیرنده های TRPV1 را با داروهایی خاص فعال کنیم، این شرایط می تواند به شکل گیری یک روش درمانی جدید برای این نوع خاص از سرطان منجر شود.

سرطان پستان منفی سه گانه یک زیر گروه از سرطان پستان محسوب می شود که فاقد سه گیرنده ای است که در دیگر انواع سرطان پستان وجود دارند. روش های درمانی موفق برای سرطان پستان بیشتر آن سه گیرنده را هدف قرار می دهند و از این رو غیبت آنها درمان نوع منفی سه گانه را دشوار می سازد. حدود 10 تا 20 درصد از سرطان های پستان به عنوان منفی سه گانه تشخیص داده می شوند. احتمال عود این نوع مهاجم نسبت به انواع دیگر سرطان پستان بیشتر است.

پیش از این، کپسایسین به واسطه ویژگی های دارویی خود مورد بررسی قرار گرفته است. پژوهشی که در سال 2011 در تایوان انجام شد، نشان داد که این مولکول زمینه ساز آپوپتوز، یا خود تخریبی، در انواع مشخص از سلول های سرطانی پستان می شود. کپسایسین در برخی داروهای موضعی به عنوان مسکن درد نیز استفاده می شود.

----------------------------

http://www.asriran.com/fa/news/513009

===================



museum90

این مواد غذایی دشمن آهن بدنتان هستند

مصرف انگور و چای سبز (سرشاز از پلی فنل) همراه با هر وعده غذایی باعث کاهش آهن بدن می شود.
رضا نوری متخصص تغذیه در گفت و گو با شگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه آهن در سلامت و تامین اکسیژن بدن تاثیر بسزایی دارد، گفت: آهن در خون، سلول ها و کبد ذخیره می شود که کمبود آن باعث کاهش تاثیرات گلبول های سفید در حفظ ایمنی بدن می شود

وی درباره عوامل تاثیر گذار بر افزایش آهن بدن گفت: مواردی مانند بارداری، خستگی، مراحل رشد، از دست دادن خون در حین عمل جراحی و کم خونی باعث افزایش جذب آهن می شود.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه در زمان تامین کافی آهن بدن، جذب آن رو به کاهش است، اظهار داشت: آهن در مواد غذایی گیاهی و حیوانی (گوشت) یافت می شود که نوشیدن چای و قهوه با غذا، مصرف اسفناج، اسید کلرییریک، پلی فنل، ویتامین C، آنتی اسید با غذا، مکمل، کلسیم و فسفر جذب آن را کاهش می دهد.

وی با بیان اینکه پلی فنل باعث درمان سرطان و بهبود دردهای استخوانی می شود، عنوان کرد: مصرف انگور و چای سبز (سرشاز از پلی فنل) همراه با هر وعده غذایی باعث کاهش آهن بدن می شود.  

نوری با اعلام اینکه نوشیدن چای باعث کاهش 10 درصدی حمله قلبی می شود، تصریح کرد: مصرف چای به دلیل وجود ماده فلاوونوئید مانع لخته شدن خون می شود.

وی افزود: عواملی مانند تعریق و ادرار زیاد، یبوست و خونریزی بیش از حد آهن بدن را دفع می کند.
---------------------------------
http://www.asriran.com/fa/news/513088
=========================


museum90

چگونه «تب و لرز» را سریع درمان کنیم؟

مصرف مایعات و آب فراوان می تواند باعث کاهش تب و بهبود سریع بیماری در افراد شود و به تنظیم الکترولیت بدن کمک کند.
تب دراثر ابتلا به بیماری های مختلفی رخ می دهد از جمله سرما خوردگی و آنفلوآنزا و می تواند باعث بروز حالاتی چون تعریق بالا، سرگیجه، تهوع، بی حالی، از دست دادن آب بدن و در موارد حاد کما و بیهوشی شود.

برای درمان تب ابتدا باید علت آن شناسایی و به پزشک متخصص مراجعه شود اما پس از تشخیص می توان از راهکارهای خانگی برای بهبود زودتر بیماری استفاده کرد:

مصرف مایعات و آب فراوان می تواند باعث کاهش تب و بهبود سریع بیماری در افراد شود و به تنظیم الکترولیت بدن کمک کند.

پوشیدن لباس های راحتی و خنک نیز می تواند به کاهش دمای بدن در فرد بیمار کمک کند. کارشناسان لباس های از جنس پنبه ، کتان و ابریشم را در این زمان توصیه می کنند.

مناسب بودن دمای اتاق و خنک بودن اتاق بیمار هم می تواند باعث کاهش احساس گرگرفتگی و تعریق بدن بیمار شود.

استفاده از پاشویه و یا قرار دادن یک حوله نمدار روی پیشانی فرد به شرط عدم ابتلای بیمار  به سینوزیت می تواند باعث سرعت در کاهش تب شود، استحمام با آب گرم به مدت 5 الی 10 دقیقه هم می تواند باعث باز شدن عروق خونی و کاهش تب در بیمار شود.

استفاده از دوزهای مشخص تب بر و داروهای مسکن تحت نظر پزشک نیز در درمان مشکل موثراست، خواب کافی و استراحت و بلند نشدن از تخت خواب هم می تواند باعث سلامت فرد شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران           http://www.asriran.com/fa/news/513068
----------------------------------------

راه سلامت چهل و پنج


در چنین شرایطی طب سنتی مصرف سیب را توصیه می‌کند؛ سیب پوست کنده و رنده شده. پوست کنده به این دلیل که ایجاد نفخ و سنگینی نکند و رنده شده چون زودتر هضم و جذب می‌شود و در مدت زمان کوتاه‌تری دل‌پیچه‌تان بهبود می‌یابد.
ریفلاکس یا همان برگشت اسید معده به مری علاوه بر سوزش معده، دل‌پیچه و دل درد ایجاد می‌کند و می‌تواند یک بیماری مجزا یا به دلایلی مثل پرخوری و مصرف انواع خوراکی‌ها در مدت زمانی کوتاه باشد.

دل‌پیچه یکی از آن مشکلاتی است که شاید در ظاهر ساده به نظر برسد، اما بشدت آزاردهنده است. احتمالا برخی از شما، همین چند شب پیش دل‌پیچه را تجربه کرده‌اید؛ داستان همیشگی شب یلدا و پرخوری‌ها و عوارض ناشی از این عادت غذایی اشتباه! معمولا در این شرایط یکی از توصیه‌های بزرگ‌ترها برای درمان دل‌پیچه، مصرف سیب البته با قوانین ویژه است یعنی پوست یک سیب را کامل بکنید، آن را رنده کرده و صبر کنید رنگش قهوه‌ای شود. مصرف این سیب مثل آب روی آتش عمل می‌کند و باعث می‌شود از شر دل‌پیچه خلاص شوید. آیا چنین موضوعی ریشه علمی دارد یا باید در گروه باورهای اشتباه قرار بگیرد؟ برای پاسخ به این پرسش باید کمی به عقب برگردیم و به علت دل‌پیچه برسیم. ریفلاکس یا همان برگشت اسید معده به مری علاوه بر سوزش معده، دل‌پیچه و دل درد ایجاد می‌کند و می‌تواند یک بیماری مجزا یا به دلایلی مثل پرخوری و مصرف انواع خوراکی‌ها در مدت زمانی کوتاه باشد.

در چنین شرایطی طب سنتی مصرف سیب را توصیه می‌کند؛ سیب پوست کنده و رنده شده. پوست کنده به این دلیل که ایجاد نفخ و سنگینی نکند و رنده شده چون زودتر هضم و جذب می‌شود و در مدت زمان کوتاه‌تری دل‌پیچه‌تان بهبود می‌یابد. البته افراد مسن، افرادی که دستگاه گوارش آسیب‌پذیری دارند و بچه‌ها برای رفع دل‌پیچه و نفخ بهتر است بعد از غذا مقداری عرق نعناع بنوشند. در این بین باید در خوردن برخی خوراکی‌ها بیشتر دقت کنید. به عنوان مثال، خوردن زردآلو بویژه صبح ناشتا یا پس از صرف غذاهای سنگین باعث دل‌پیچه می‌شود. مصرف زیاد انگور و زیاده‌روی در مصرف مواد غذایی با طبع سرد نیز ازجمله مهم‌ترین دلایل ایجاد دل‌پیچه و حتی اسهال ساده است. در این شرایط هم می‌توانید از سیب کمک بگیرید.

همچنین مسمومیت غذایی بسرعت روی دستگاه گوارش تاثیر می‌گذارد و علائمی مثل دل‌درد، دل‌پیچه، نفخ، گاز، حالت تهوع، اسهال و استفراغ ایجاد می‌کند. مسمومیت بین سالمندان، بچه‌های کم‌سن‌ و سال و افرادی که دستگاه ایمنی ضعیفی دارند، بشدت خطرناک است و این افراد باید هرچه سریع‌تر تحت درمان قرار بگیرند. بنابراین خوردن سیب یا هر ماده غذایی دیگری نمی‌تواند با مسمومیت مقابله کند و تنها روش درمان، مصرف داروهای مناسب است. بد نیست بدانید در گوجه فرنگی‌های سبز و نارس، ماده‌ای به نام سولانین وجود دارد که سمی است و باعث ایجاد مسمومیت و دل‌پیچه می‌شود در حالی که متاسفانه خیلی از خانم‌ها با گوجه فرنگی سبز (کال) ترشی درست می‌کنند و سلامت خود و خانواده‌شان را به خطر می‌اندازند. پس اگر در صورت مصرف ترشی گوجه فرنگی دچار دل‌پیچه شدید، فراموش نکنید کاری از دست سیب برنمی‌آید. اگر دل‌پیچه ازجمله علائم بیماری‌های گوارشی مثل عدم‌تحمل لاکتوز، عدم‌تحمل گلوتن، التهاب پانکراس، آندومتریوز، زخم‌های گوارشی، سنگ کیسه صفرا یا کلیه، سندرم روده تحریک‌پذیر و... باشد باز هم با خوردن سیب بهتر نمی‌شوید و نیاز به مداخلات درمانی جدی دارید.

منبع: روزنامه جام جم
------------------
http://www.asriran.com/fa/news/514826
===============


museum90

ارتباط لیمو ترش و تختخواب!

لیمو دارای ترکیبی به نام لیمونن است که به تسکین مشکلات تنفسی مرتبط با آسم، سرما خوردگی، یا آلرژی ها کمک می کند.

به جای آن که کنار تختخواب خود را با انواع مختلف وسایل الکترونیکی پر کنید می توانید یک لیمو را برش داده و این برش ها را در کنار تختخواب قرار دهید. لیمو نه تنها بوی طراوت بخشی دارد، بلکه رایحه و عطر آن برای بدن انسان نیز خوب است.

ارتباط  لیمو ترش و تختخواب!

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "لیو لاو فروت"، لیمو دارای ترکیبی به نام لیمونن است که به تسکین مشکلات تنفسی مرتبط با آسم، سرما خوردگی، یا آلرژی ها کمک می کند. با گذاشتن برش های لیمو کنار محل خواب خود صبح روز بعد متوجه صاف‌تر و باز‌تر بودن مسیرهای هوایی و گلوی خود خواهید شد.

در شرایطی که قرار دادن برش های یک لیموی تازه در کنار تختخواب می تواند کمک حال شما باشد، استفاده از روغن عصاره ای لیمو حتی از کارایی بیشتری برخوردار است.

به لطف ترکیب لیمونن، که در پوست بیشتر میوه های خانواده مرکبات به ویژه لیمو یافت می شود، روغن عصاره ای لیمو فواید سلامت مختلفی را می تواند برای بدن انسان به همراه داشته باشد.

فواید سلامت رایحه درمانی لیمو

کاهش اضطراب و استرس با استفاده از فعال سازی یک گیرنده آدنوزین A (2A) در غشاهای سلولی. کمبود فعال سازی این گیرنده ها با بی خوابی، اضطراب، و اختلال در انتقال دوپامین مرتبط است.

تقویت عملکرد شناختی. نتایج یک مطالعه نشان داده است که مصرف بادرنجبویه که رایحه ملایم لیمویی دارد می تواند خلق و خو و عملکرد شناختی افراد به شیوه ای وابسته به میزان دوز و مدت زمان بهبود ببخشد.

تسکین و پیشگیری از آسم. لیمونن به الکترون های اضافی متصل می شود و مولکول های ازن را تخلیه می کند. نتایج یک مطالعه نشان داده است که استنشاق لیمونن واکنش های آسم را متوقف کرده و التهاب را کاهش می دهد.

با توجه به ویژگی های ضد التهابی می تواند به عنوان یک تسکین دهنده موثر درد مورد استفاده قرار بگیرد.

بدون استفاده از مواد شیمیایی مضر که می توانند در سیستم غدد درون ریز اختلال ایجاد کرده و مشکلات تنفسی و پوستی را موجب شوند، هوا را خوشبو و تازه می سازد.

ارتباط  لیمو ترش و تختخواب!

باکتری هایی که موجب شکل گیری بیماری های استرپتوکوکی، استافیلوکوکی و سینه پهلو می شوند را از بین می برد. رایحه درمانی لیمو رشد این قبیل باکتری ها را مهار کرده و از چسبیدن آنها به سطوح پوشش داده شده با بزاق پیشگیری می کند.

از رشد سرطان در پستان و کبد جلوگیری می کند. گیرنده های بو در سلول های کبد به لیمونن واکنش نشان می دهند و رشد سلولی سرطان را با افزایش تراکم کلسیم داخل سلول کاهش می دهند. لیمونن محلول در چربی است و از این رو، در بافت های چربی مانند بافت پستان جمع می شود و عملکرد NF-kappaB (مولکولی که در زمان نیاز همانند یک آمبولانس عمل می کند) را تقویت می کند.

دافع طبیعی حشرات. حشره کش ها می توانند حاوی مواد مضر برای سلامت انسان باشند و بنابر توصیه ها نباید با پوست تماس داشته باشند، از تنفس آنها باید پرهیز کرد و به صورت مستقیم نباید به سمت بدن اسپری شوند. از لیمو یا روغن عصاره ای لیمو می توانید به عنوان یک دافع طبیعی حشرات استفاده کنید.

کاهش فشار خون. این مورد نیز با آثار آرامش بخش رایحه درمانی لیمو در ارتباط است و بو کردن روغن عصاره ای لیمو یا خود لیمو می تواند به کاهش فشار خون و آرامش بیشتر بدن منجر شود.

روغن عصاره ای لیمو را می توان برای موارد زیر نیز استفاده کرد:

پاکسازی و تمیز کردن خانه

پاکسازی و از بین بردن شوره سر و تغذیه پوست سر

تسکین گلودرد

درمان یک عفونت تخمیری

پاکسازی و بهبود رنگ پوست

چه قصد داشته باشید یک درخت لیمو پرورش دهید، چند برش لیمو در کنار تختخواب خود قرار دهید، یا از روغن عصاره ای لیمو در اطراف خانه خود استفاده کنید، بدون تردید از فواید شگفت انگیز این میوه فوق العاده برخوردار خواهید شد.

---------------------

http://www.asriran.com/fa/news/514182

======================



museum90

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

برخی مواد غذایی سرشار از مواد مغذی هستند که می توانند ظاهری جوان‌تر، شاداب‌تر و درخشنده به پوست شما ببخشند.

مواد غذایی که مصرف می کنید نقش تعیین کننده ای در سلامت بدن و این که چگونه به نظر می رسید، ایفا می کنند. در شرایطی که برخی مواد غذایی می توانند زمینه ساز شکل گیری التهاب، چین و چروک و یا لکه های پوستی شوند، برخی دیگر آثاری کاملا برعکس به همراه دارند.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ایت لایو"، برخی مواد غذایی سرشار از مواد مغذی هستند که می توانند ظاهری جوان‌تر، شاداب‌تر و درخشنده به پوست شما ببخشند. در ادامه با آنها بیشتر آشنا می شویم.

آووکادو

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

یکی از بهترین مواد غذایی که می توانید برای دستیابی به پوستی سالم مصرف کنید، آووکادو است. آووکادو از محتوای بالای اسیدهای چرب اشباع نشده چند پیوندی و تک پیوندی، ویتامین E، ویتامین C و لوتئین سود می برد که انعطاف پذیری بیشتری به پوست می بخشند. ویتامین C در تولید کلاژن نقش دارد که عامل کلیدی در استحکام پوست محسوب می شود.

آناناس

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

آناناس سرشار از آنزیم بروملین است که یک آنزیم ضد التهاب محسوب می شود. همچنین، این میوه منبع خوبی برای ویتامین C است که در تولید کلاژن نقش دارد. کلاژن پوست را قوی نگه می دارد و از ایجاد چین و چروک جلوگیری می کند.

زنجبیل

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

زنجبیل، یکی دیگر از مواد غذایی ضد التهاب است که رادیکال های آزاد را خنثی می سازد و از این رو به روند ضد پیری کمک می کند.

شاهی آبی

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

این گیاه سبز کوچک دارای سطوح بالایی از ویتامین های تقویت کننده پوست است. شاهی آبی سرشار از آهن، روی، پتاسیم، و ویتامین های A، C و E است که همگی برای عملکرد سلولی و پوستی سالم نیاز هستند. همچنین، این گیاه از محتوای کلسیم بالا سود می برد.

بلوبری

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

بلوبری به واسطه محتوای آنتی اکسیدانی بالای خود منبع قدرتمند دیگری برای مبارزه با رادیکال های آزاد است و همچنین سرشار از ویتامین C است که این ماده مغذی در کلاژن سازی نقش دارد.

گردو

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

تمامی مغزهای خوراکی منابع خوبی برای چربی های سالم هستند، اما گردو به طور ویژه سرشار از اسید آلفا لینولنیک است که در برابر خشکی پوست از شما محافظت می کند.

روغن زیتون

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

جز اصلی کلاسیک از رژیم غذایی مدیترانه ای محسوب می شود که سرشار از پلی فنول های آنتی اکسیدانی است و اثر مخرب رادیکال های آزاد را کاهش می دهند. اگر در ناحیه ای آلوده زندگی می کنید مصرف روغن زیتون ایده خوبی است.

بروکلی جوانه بنفش

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

میوه ها و سبزیجاتی با رنگ بنفش پر رنگ سرشار از آنتی اکسیدان هایی به نام آنتوسیانین هستند که برای حفظ قابلیت ارتجاعی پوست و معکوس کردن آسیب ناشی از مصرف یک رژیم غذایی سرشار از قند بسیار خوب محسوب می شوند.

تخم مرغ

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

تخم مرغ از مواد تشکیل دهنده سالمی برای بهره‌مندی از پوستی درخشان سود می برد. این ماده غذایی سرشار از سلنیم است که به محافظت در برابر سرطان پوست، و آسیب ناشی از نور خورشید کمک می کند. همچنین، تخم مرغ از محتوای لوتئین بالا که قابلیت کشسانی پوست را بهبود می بخشد و کولین که سطوح ویتامین B را تنظیم می کند، برخوردار است. کولین برای شکل گیری پروتئین هایی که پوست را قوی و صاف نگه می دارند، ضروری است.

دانه کتان

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

این دانه های کوچک دارای فیتو استروژن هایی هستند که به حفظ تعادل هورمون های زنانه کمک می کنند. این شرایط از ایجاد جوش های ناشی از تغییرات هورمونی پیشگیری می کند.

گوجه فرنگی پخته

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

گوجه فرنگی حاوی لیکوپن است که به افزایش قدرت کلاژن سازی کمک می کند. گوجه فرنگی پخته از محتوای لیکوپن بالاتری بهره می برد.

هویج

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

هویج سرشار از ویتامین A است. مصرف هویج به تغییر و تبدیل سلولی که به کاهش تولید سبوم یا چربی پوست که موجب مسدود شدن منافع پوست می شود، کمک می کند. محتوای بالای بتا کاروتن در هویج به محافظت در برابر آسیب نور خورشید نیز کمک می کند.

پاپایا

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

پاپایا حاوی لوتئین است که آنتی اکسیدانی قدرتمند محسوب می شود. پوره پاپایا می تواند یک ماسک صورت فوق العاده باشد.

چای سبز

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

چای سبز حاوی پلی فنول هایی است که به حفظ قابلیت کشسانی پوست و ضد پیری کمک می کنند. همچنین، نوشیدن چای سبز به کاهش آسیب ناشی از نور خورشید نیز کمک می کند.

صدف

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

صدف ها از محتوای بالای روی برخوردار هستند که یک ماده معدنی ضروری برای ترمیم بافت های آسیب دیده و شکل گیری بافت های جدید محسوب می شود. روی برای سلامت مو و ناخن نیز موثر است.

رازیانه

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

با مصرف رازیانه می توانید سموم را از بدن خود خارج کنید که در نفخ، و ترک خوردن و پف پوست نقش دارند.

ماهی سالمون

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

ماهی سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 است. بدن توانایی تولید این اسیدهای چرب ضروری را ندارد و باید از یک رژیم غذایی سالم تامین شوند. افزون بر بهبود کیفیت پوست، این اسیدهای چرب در کاهش التهاب نقش دارند که به طور ویژه برای افراد مبتلا به بیماری های پوستی مانند سوریازیس یا اگزما مفید است و همچنین به پیشگیری از آکنه کمک می کنند.

خیار

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

خیار سرشار از سیلیس است که برای پوست و ناخن مفید است. با توجه به محتوای آب بالا، خیار برای آبرسانی به پوست از درون بدن کارایی دارد.

ماهی خال مخالی

پوستی قوی و درخشان با این مواد غذایی

ماهی خال مخالی حاوی ویتامین B12 است که کمبود آن می تواند به هیپرپیگمانتاسیون و ویتیلیگو یا پیسی منجر شود. افزون بر این، سطوح بالای چربی های سالم امگا-3 و امگا-6 در این ماهی آن را به یک ماده غذایی ضد التهاب تبدیل کرده و به تقویت پوست کمک می کند
---------------------------
http://www.asriran.com/fa/news/513011
================

راه سلامت چهل و چهار


برای آگاهی از میزان چربی خون، از سن 20 سالگی به بعد حداقل هر 5 سال یک بار کلسترول، سطح LDL، HDL و تری گلیسیرید خون خود را چک کنید.
عضو انجمن گوارش و کبد ایران گفت: با خودمراقبتی و انجام دوره ای معاینات از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری کنید که فشارخون افراد باید هر 2 سال یکبار چک شود.

به گزارش بهداشت‌نیوز سید محمد صادق غفوری پزشک عمومی و عضو انجمن گوارش و کبد ایران؛ با بیان اینکه خودمراقبتی، همان اقدامات، فعالیت های آگاهانه و آموخته شده است، گفت: این عامل با هدف حفظ و تأمین حیات، افزایش سلامت روحی و جسمی فرد و خانواده انجام می شود.
 
وی با اعلام اینکه چکاپ دوره ای، تعیین سطح پایه سلامت افراد است، اظهار داشت: در علوم پزشکی به کلیه معاینات و آزمایشاتی که برای بروز بیماری های بی علامت، خفیف و نامشخص بررسی می شوند، چکاپ گفته می شود.
 
این پزشک عمومی با تاکید بر اینکه انجام چکاپ بر اساس سن و جنس صورت می گیرد، تصریح کرد: به دلیل بروز بیماری های بدون علامت، ناآگاهی فرد از بیماری خود و زمان کم برای درمان به موقع آن، جهت تشخیص و درمان زودرس بیماری سرطان انجام چکاپ دوره ای بسیار موثر است.
 
وی گفت: در بیماری هایی مانند سرطان، قلبی عروقی و پوکی استخوان تشخیص زودرس در مراحل اولیه بیماری در زمان چکاپ و شروع اقدامات درمانی از پیشرفت بیماری به مراحل انتهایی جلوگیری می کند.
 
غفوری با تاکید بر ابنکه کارایی و تاثیر چکاپ بیشتر و کم هزینه تر از درمان مراحل انتهایی و عوارض ناشی از بیماری است، تصریح کرد: در بیماری هایی مانند افزایش یا کاهش فشارخون، آب مروارید، دیابت، دهان و دندان، افزایش چربی خون و سرطان های سینه، پروستات و روده بزرگ به خصوص در افراد با سابقه فامیلی مثبت، چکاپ باید انجام شود. 
 
وی با بیان اینکه فشار خون افراد باید حداقل هر 2 سال یکبار چک شود، تصریح کرد: برای آگاهی از میزان چربی خون، از سن 20 سالگی به بعد حداقل هر 5 سال یک بار کلسترول، سطح LDL، HDL  و تری گلیسیرید خون خود را چک کنید. 
 
این پزشک عمومی اظهار داشت: با اندازه گیری قندخون ناشتا می توان به بیماری دیابت در افراد پی برد که برای بررسی و جلوگیری از بروز آب مروارید و گلوکوما از سن 40 سالگی باید فشار و سلامتی چشم بطور مرتب چک شود. 
 
وی با اشاره به افزایش سرطان روده بزرگ در سنین بالای 50 سال عنوان کرد: این افراد به خصوص اشخاصی که دارای سابقه فامیلی سرطان گوارشی غربالگری هستند، برای جلوگیری از بیماری از طریق آزمایش خون مخفی مدفوع یا رکتوسیگموئیدوسکوپی(کولونوسکوپی کوتاه) سلامتی خود را چک کنند.
 
غفوری با بیان اینکه افراد باید به ضایعات و تغییر رنگ پوست بدن خود توجه کنند، افزود: جهت جلوگیری از چاقی و بیماری های لثه و دندان هر 6 ماه یکبار جهت انجام آزمایشات به پزشک مراجعه کنید.

منبع: باشگاه خبرنگاران


museum90

8 نشانه کمبود منیزیم در بدن انسان

احساس خستگی می کنید؟ با مشکلاتی در زمینه ریتم قلب یا خواب مواجه شده اید؟ شاید هم درگیر اختلالات گوارشی هستید. علت می تواند کمبود منیزیم باشد/ چگونه منیزیم دریافت کنیم؟

احساس خستگی می کنید و بد خلق شده اید. شاید با مشکلاتی در زمینه ریتم قلب یا خواب خود مواجه شده اید. ممکن است مشکل از کمبود منیزیم سرچشمه می گیرد.

8 نشانه کمبود منیزیم در بدن انسان

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ام‌ان‌ان"، همانند بسیاری دیگر از مواد مغذی، بدن انسان برای حفظ سلامت خود به منیزیم نیاز دارد. این ماده مغذی به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی یافت می شود، اما بسیاری از مردم مقدار توصیه شده روزانه را دریافت نمی کنند. کمبود منیزیم همواره با نشانه هایی روشن همراه نیست و نشانه ها می توانند مبهم و مشابه با نشانه های بسیاری از اختلالات دیگر باشند.

تهوع و استفراغ

نشانه های اولیه کمبود منیزیم می توانند شامل اختلالات گوارشی باشند. این می تواند از بی اشتهایی تا تهوع و استفراغ را در بر بگیرد.

فشار خون

مطالعات بسیاری پیوند بین سطوح منیزیم و فشار خون را نشان داده اند. در آن مطالعات، شرکت کنندگانی که از سطوح پاییین منیزیم برخوردار بوده اند، احتمال بیشتری داشته است به فشار خون بالا مبتلا باشند.

مشکلات خواب

بی خوابی مزمن و دیگر اختلالات خواب ممکن است با کمبود منیزیم پیوند خورده باشند. چندین مطالعه نشان داده اند که مکمل های منیزیم ممکن است نقشی کلیدی در تنظیم خواب داشته باشند.

اضطراب و افسردگی

برخی مطالعات ارتباط بین منیزیم و سیستم عصبی را نشان داده اند. در برخی موارد، این ماده معدنی به نظر می رسد اثر مثبتی بر استرس، اضطراب و برخی نشانه های افسردگی داشته است.

مشکلات قلبی

اگرچه سطوح پایین منیزیم می تواند تقریبا هر بخشی از بدن انسان را تحت تاثیر قرار دهد، اما تاثیر آن بر قلب می تواند چشمگیر باشد. افرادی که با کمبود منیزیم مواجه هستند، مستعد ابتلا به آریتمی یا ریتم غیر طبیعی قلب هستند. همچنین، برخی مطالعات نشان داده اند که افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر در مقایسه با افراد سالم احتمال بیشتری دارد کمبود منیزیم داشته باشند.

سندرم پای بی قرار

دلیل سندرم پای بی قرار مشخص نیست، اما گاهی اوقات می تواند با یک بیماری زمینه ای مانند کمبود یک ویتامین یا ماده معدنی پیوند خورده باشد. سطوح پایین منیزیم ممکن است به اختلالات خواب دیگر نیز منجر شود و برخی مطالعات نشان داده اند که مکمل های منیزیم می توانند به بهبودی سندرم پای بی قرار کمک کنند.

سطوح پایین انرژی

چندین مطالعه نشان داده اند که سطوح پایین منیزیم می تواند به سخت‌تر کار کردن بدن منجر شود. مردم باید به میزان کافی منیزیم مصرف کنند تا از سلامت قلب و عضلات برای پاسخگویی به نیازهای زندگی روزانه اطمینان حاصل شود.

اسپاسم ها و ضعف عضلانی

منیزیم در تثبیت آکسون های عصبی نقش دارد. زمانی که سطوح منیزیم کاهش می یابد به فعالیت عصبی عضلانی فراواکنشی منجر می شود که می تواند به معنای لرزش ها، اسپاسم ها و در نهایت ضعف عضلانی باشد.

از کجا منیزیم دریافت کنم؟

بانوان و آقایان باید به ترتیب حدود 310 میلی گرم و 400 میلی گرم منیزیم در روز دریافت کنند. پس از 30 سالگی، این مقادیر به 320 میلی گرم و 420 میلی گرم افزایش می یابند.

سبزیجات سبز برگ، حبوبات، مغزهای خوراکی، و غلات کامل منابع خوبی برای منیزیم هستند. به طور کلی، مواد غذایی سرشار از فیبر غذایی سرشار از منیزیم هستند. این ماده معدنی در برخی غذاهای غنی شده مانند غلات صبحانه نیز یافت می شود.

یک اونس (28 گرم) بادام بو داده: 80 میلی گرم

نصف فنجان اسفناج پخته: 78 میلی گرم

یک اونس (28 گرم) بادام هندی بو داده: 74 میلی گرم

یک چهارم فنجان بادام زمینی بو داده: 63 میلی گرم

یک فنجان شیر سویا: 61 میلی گرم

نصف فنجان لوبیا سیاه پخته: 60 میلی گرم

دو قاشق غذاخوری کره بادام زمینی: 49 میلی گرم

دو برش نان تهیه شده از گندم سبوس دار: 46 گرم

یک اونس (28 گرم) گردو: 45 میلی گرم

یک فنجان آووکادو نگینی خرد شده: 44 میلی گرم

3.5 اونس (99 گرم) سیب زمینی پخته با پوست: 43 میلی گرم

نصف فنجان برنج قهوه ای پخته: 42 میلی گرم

8 اونس (227 گرم) ماست ساده کم چرب: 42 میلی گرم

=================

http://www.asriran.com/fa/news/515016/8

======================



museum90

آثار منفی مصرف بیش از اندازه پروتئین

افرادی که رژیم های غذایی سرشار از پروتئین و کم یا بدون کربو هیدرات را دنبال می کنند، اگرچه ممکن است کاهش وزن را در کوتاه مدت تجربه کنند، اما احتمال مواجهه با نفس بد بو به لطف وضعیتی که به نام کتوز شناخته می شود، آنها را تهدید می کند.

پروتئین یکی از مواد مغذی کلیدی و مفید برای بدن انسان است. بدن از پروتئین برای ترمیم و ساخت بافت ها (به عنوان مثال، عضلات، مو و ناخن ها)، برای ساخت و پشتیبانی از پوست، غضروف، استخوان ها، عضلات، و خون، و برای تولید مواد شیمیایی بدن (به عنوان مثال، هورمون ها و آنزیم ها) استفاده می کند. با این وجود، مصرف زیاد پروتئین نیز می تواند مضر باشد. اما این پرسش وجود دارد که چه میزان پروتئین بیش از اندازه محسوب می شود؟

آثار منفی مصرف بیش از اندازه پروتئین

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "اکتیو بیت"، اگرچه رژیم های غذایی سرشار از پروتئین برای فرو نشاندن اشتها، ساخت عضلات، و حفظ سوخت و ساز سالم ضروری هستند، اما مصرف بیش از اندازه می تواند مسائل سلامت منفی را موجب شود.

آسیب کلیوی

آثار منفی مصرف بیش از اندازه پروتئین

شاید اشاره به این نکته که مصرف بیش از اندازه پروتئین می تواند موجب آسیب کلیوی شود، شوک کننده باشد، اما علم به ما می گوید که رژیم های غذایی سرشار از پروتئین می توانند آسیب شدید کلیه ها را به همراه داشته باشند زیرا این اندام ها باید به طور مداوم سخت کار کنند تا نیتروژن خون را از بین ببرند.

پروتئین اضافی در رژیم غذایی به معنای مواجهه با عوارض جانبی نیتروژنی بیشتر است. به طور معمول، بدن می تواند مقدار طبیعی از پروتئین را از طریق ادرار دفع کند، اما مصرف بیش از اندازه موجب شکل گیری استرس در کلیه ها برای خلاص شدن از شر نیتروژن اضافی می شود که در بلند مدت آسیب کلیوی را به همراه دارد.

افزایش وزن

آثار منفی مصرف بیش از اندازه پروتئین

افراد بسیاری برای کاهش وزن به رژیم های غذایی سرشار از پروتئین روی می آورند، با این وجود، بسیاری از کارشناسان تغذیه با این مساله موافق هستند که اگرچه در کوتاه مدت ممکن است کاهش وزن را تجربه کنید، اما وزن همواره به میزان سابق خود باز می گردد و یا حتی می تواند بیشتر از زمانی شود که برنامه کاهش وزن خود را آغاز کرده اید.

کج خلقی

آثار منفی مصرف بیش از اندازه پروتئین

کارشناسان همواره به دنبال کردن یک رژیم غذایی متعادل تاکید دارند. مطالعه ای که در سال 2009 انجام شد، نشان داد، افرادی که یک رژیم غذایی کم کربوهیدارت را برای یک بازه زمانی یک ساله یا بیشتر دنبال کردند، با آثار منفی چشمگیر روی خلق و خوی خود مواجه شدند. شرکت کنندگان پیوندی بین رژیم غذایی کم کربوهیدارت و تحریک پذیری افزایش یافته، افسردگی، و بی قراری به واسطه کمبود کربوهیدارت ها (قند و نشاسته) برای مغز و تولید سروتونین (هورمون خلق و خوی خوب) را گزارش کردند.

بیماری قلبی

آثار منفی مصرف بیش از اندازه پروتئین

در شرایطی که کلینیک مایو بر این مساله تاکید دارد که یک رژیم غذایی سرشار از پروتئین بدون چربی و با کربوهیدارت های پیچیده کمتر به طور معمول موجب شکل گیری مشکلات سلامت در کوتاه مدت نمی شود، اما نسبت به دنبال کردن چنین رژیم غذایی در بلند مدت هشدار می دهد. کلینیک مایو به این نکته اشاره دارد که رژیم های غذایی سرشار از پروتئین که شامل گوشت قرمز و لبنیات پر چرب می شوند در بلند مدت می توانند خطر بیماری قلبی عروقی را افزایش دهند.

کتوز (و بوی بد دهان مزمن)

آثار منفی مصرف بیش از اندازه پروتئین

افرادی که رژیم های غذایی سرشار از پروتئین و کم یا بدون کربو هیدرات را دنبال می کنند، اگرچه ممکن است کاهش وزن را در کوتاه مدت تجربه کنند، اما احتمال مواجهه با نفس بد بو به لطف وضعیتی که به نام کتوز شناخته می شود، آنها را تهدید می کند.

کتوز زمانی رخ می دهد که بدن به واسطه کمبود کربوهیدارت ها استفاده از چربی به عنوان سوخت را آغاز می کند. همان گونه که بدن از ذخایر چربی استفاده می کند، زمینه ساز تولید کتون می شود. انتشار این مواد شیمیایی نفس بدبو و بوی بد دهان را موجب می شود. از آنجایی که کتون ها از اعماق درون بدن منتشر می شوند، هر میزان مسواک زدن، شستشوی دهان و آدامس جویدن نیز در رفع بوی بد تاثیری نخواهد داشت.

ناآرامی گوارشی

آثار منفی مصرف بیش از اندازه پروتئین

فیبر از اهمیت ویژه ای برای گوارش برخوردار است. در حقیقت، برای حفظ عملکرد درست و سالم دستگاه گوارش مصرف روزانه 25 تا 35 گرم فیبر توصیه می شود. پیشگیری از شرایطی مانند نفخ، گاز، و یبوست به میزان فیبری که در رژیم غذایی خود از کربوهیدارت های پیچیده (به عنوان مثال، غلات کامل، لوبیا، میوه ها، و سبزیجات) دریافت می کنید، بستگی دارد. بر همین اساس است که رژیم های غذایی سرشار از پروتئین و کم کربوهیدارت به ناآرامی گوارشی منجر می شوند.

----------------------------------

http://www.asriran.com/fa/news/514517

=======================