بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

راه سلامت هفتاد و هفت


سیر یکی از معدود محصولات مورد استفاده در سه سیستم درمانی باستانی شامل آیورودا هند، پزشکی سنتی چین، و پزشکی سنتی اروپا بوده است. هزاران سال است که از سیر برای درمان بیماری ها استفاده می شود . نام آن در قدیمی‌ترین متون پزشکی جهان نیز ذکر شده است.

سیر ماده غذایی خوشبویی نیست اما از فواید سلامت بسیاری برخوردار است و افراد بسیاری در سراسر جهان از آن به انواع مختلف استفاده می کنند. سیر ماده غذایی قدرتمندی است و تنها یک حبه از آن می تواند عطر و طعم متفاوتی به غذای موجود در یک قابلمه بزرگ ببخشد. بسیاری اغلب به اشتباه سیر را یک گیاه دارویی یا ادویه در نظر می گیرند اما از لحاظ فنی، سیر یک سبزی در خانواده ای مشابه با پیاز، تره فرنگی، و موسیر است.

آیا خوردن سیر برای شما مفید است؟

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "کر2"، شاید این پرسش را با خود مطرح کرده باشید که آیا خوردن سیر برای من مفید و خوب است؟ به گفته سردبیران مجله «بن اپتیت» که پژوهش های بسیاری در زمینه ادعاهای صورت گرفته درباره سیر انجام داده اند، پاسخ مثبت است.

سیر یکی از معدود محصولات مورد استفاده در سه سیستم درمانی باستانی شامل آیورودا هند، پزشکی سنتی چین، و پزشکی سنتی اروپا بوده است. هزاران سال است که از سیر برای درمان بیماری ها استفاده می شود . نام آن در قدیمی‌ترین متون پزشکی جهان نیز ذکر شده است.

اگرچه مصرف سیر پخته همچنان فواید مختلفی را ارائه می کند اما مصرف این ماده غذایی به صورت خام از تاثیر و کارایی به مراتب بیشتری برای بهبود سلامت برخوردار است.

تفاوت سیر خام

در شرایطی که احتمالا تمایلی به خوردن تخم مرغ خام یا گوشت خام ندارید، هنگامی که موضوع مواد غذایی گیاهی مطرح می شود، طرفداران رژیم های غذایی خام معتقدند که مصرف این مواد به صورت خام می تواند پتانسیل نهفته در آنها را آزاد کند. باور اصلی این است که پختن مواد غذایی موجب از بین رفتن ویتامین های موجود در آنها و تقریبا تمام مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن می شود.

در این فلسفه، آماده سازی غذا از اهمیت فوق العاده ای برخودار است. به عنوان یک قاعده، هیچ ماده غذایی بیش از 105 تا 120 درجه فارنهایت (41 تا 49 درجه سانتیگراد) حرارت داده نمی شود و هیچ چیزی پاستوریزه، هموژنیزه، یا با استفاده از آفت کش ها، کودهای شیمیایی، حلال های صنعتی، یا افزودنی های شیمیایی تهیه نمی شود.

قدمت این جنبش به اواخر دهه 1800، یعنی زمانی که دکتر ماکسیمیلیان بیرچر-بنر دریافت می تواند بیماری زردی خود را با خوردن سیب خام درمان کند، باز می گردد. از آن زمان، این که مصرف مواد غذایی خام چگونه می تواند روی انسان تاثیرگذار باشد مورد آزمایش قرار گرفته و امروزه این نوع رژیم غذایی در میان 10 روش برتر کاهش وزن قرار دارد.

در این رژیم غذایی 75 تا 80 درصد مواد غذایی مصرفی به صورت خام هستند تا فرد از فواید آن بهره‌مند شود و در شرایطی که برخی حتی ساشیمی (یا ماهی خام) و پنیر تهیه شده از شیر غیر پاستوریزه را مصرف می کنند، بیشتر پیروان آن را وگان ها تشکیل می دهند. در این حالت است که سیر می تواند به یکی از اجزا اصلی خام خواری تبدیل شود زیرا حتی در این حالت نیز بسیار مغذی است.

آیا خوردن سیر برای شما مفید است؟

فواید سلامت سیر خام

سیر خام به عنوان یک ابرماده غذایی شناخته می شود که سرشار از مواد مغذی است و محصولی سودمند برای سلامت و بهزیستی انسان در نظر گرفته می شود. بخشی از این قدرت از مولکول های اصلی سیر یعنی آلین و آلیناز ناشی می شود که در سلول های مختلف سیر تازه وجود دارند. عطر و طعم متمایز سیر زمانی شکل می گیرد که آلین با آلیناز واکنش می دهد، فرآیندی که هنگام خرد شدن یا حتی آسیب دیدن حبه های سیر تسریع می شود. پس از حدود 10 ثانیه فعالیت فیزیکی، این دو ترکیب ادغام می شوند تا آلیسین فتوشیمیایی، یک عامل ضد میکروبی و ضد قارچی قدرتمند، ایجاد شود.

به رغم آن که نسبتا پایدار است، اما آلیسین طی یک روز از بین می رود. گرما نیز موجب از بین رفتن آلیسین می شود و از این رو مفیدترین حالت استفاده از سیر به صورت خام و طی چند دقیقه پس از خرد کردن حبه های آن است.

اگر قصد دارید از سیر در وعده های غذایی پخته شده استفاده کنید، در آخرین لحظات مراحل پخت و پز سیر را به آن اضافه کنید و یا مقدار اعلام شده در دستور العمل غذا را اضافه کرده و در مرحله آخر پخت و پز مقداری سیر دیگر به آن اضافه کنید.

اگر تمایلی به مصرف سیر خام ندارید می توانید از مکمل های سیر استفاده کنید تا به میزان کافی آلیسین دریافت کنید.

تقویت سیستم ایمنی بدن

نه تنها آلیسین طعمی متمایز به سیر می بخشد بلکه یکی از آنتی اکسیدان های قدرتمند در این ماده غذایی است و یک مبارز فوق العاده در برابر باکتری ها و قارچ ها محسوب می شود. در حقیقت، سیر طی جنگ جهانی دوم برای کمک به سربازان برای مقابله با قانقاریا استفاده می شد. سیر چنان قدرتمند است که مکمل های آن برای مقابله با گلو درد میکروبی، عفونت های استاف و حتی باکتری سیاه زخم با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته اند. در حال حاضر، پژوهش های بیشتری درباره سیر جریان دارند و به نظر می رسد در درمان عفونت های شدید که بدن می تواند در برابر برخی داروها و آنتی بیوتیک های مشخص مقاوم شده باشد، موثر باشد.

سلامت قلب

در مبارزه با بیماری قلبی عروقی، سیر می تواند یک بازیکن کلیدی محسوب شود. بنابر پژوهش جدید دانشگاه UCLA، اسانس سیر چند ساله پیشرفت بیماری قلبی را متوقف کرده و در برخی موارد حتی تجمع پلاک عروق را معکوس ساخته است. سیر می تواند هموسیستئین، یک نشانگر برای بیماری قلبی را کاهش دهد.

آیا خوردن سیر برای شما مفید است؟

بهبود شرایط پوست و پوست سر

ویژگی های ضد قارچی سیر چنان قدرتمند هستند که این گیاه اغلب برای درمان آکنه مورد استفاده قرار گرفته و برخی متخصصان گیاهان دارویی بر این باورند که سیر از توانایی درمان شوره سر برخوردار است زیرا در مقابله با Pityrosporum ovale، قارچی که در پوست سر زندگی می کند و در ایجاد پوسته های سر نقش دارد، موثر عمل می کند. ترکیبات آلیسین نیز با درمان موثر ریزش مو مرتبط هستند و به کاهش ریزش مو کمک می کنند.

فشار خون عادی

مطالعات نشان داده اند که خوردن سیر می تواند به کاهش فشار خون کمک کند که این شرایط می تواند از بروز مسائل سلامت جدی پیشگیری کند. خوردن سیر تولید گاز سولفید هیدروژن را افزایش می دهد که به انبساط رگ های خونی منجر شده و امکان جریان آسان‌تر خون را فراهم می کند و از این رو فشار کمتری بر آنها برای انجام وظیفه خود وارد می شود.

کاهش التهاب

سیر دارای ویژگی های ضد التهابی است و مطالعات بسیاری روی این ویژگی سیر انجام شده اند. سیر حاوی چهار ترکیب گوگردی مختلف است که می تواند به کاهش التهاب کمک کنند. این فایده می تواند شامل حال بیماری های خود ایمنی که در نتیجه واکنشی التهابی شکل می گیرند و همچنین آرتریت (التهاب مفصل) نیز شود.

افزون بر تمام موارد ذکر شده در بالا، سیر منبع خوبی برای تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن مانند ویتامین C، ویتامین B6، منگنز، کلسیم، آهن، و پتاسیم است.

چگونگی انتخاب و نگهداری از سیر

اگر قصد دارید از فواید سیر خام بهره‌مند شوید باید آن را به صورت تازه خریداری کنید. مهم‌ترین نکته هنگام خرید سیر این است که غلاف آن آسیب ندیده باشد. هنگامی که غلاف سیر را در دست خود نگه می دارید باید احساس سنگینی داشته باشید و وقتی آن را به آرامی بین انگشتان خود فشار می دهید باید محکم و سخت به نظر برسد و نه نرم و مرطوب. غلاف های نرم و چروکیده از قدرت مشابه با یک سیر تازه برخوردار نیستند.

در صورت نگهداری مناسب، سیر می تواند برای یک ماه و یا حتی بیشتر تازگی خود را حفظ کند. برای آن که سیر را تا حد ممکن تازه نگه دارید آن را در جای خنک (15 تا 18 درجه سانتیگراد) و دور از نور خورشید قرار دهید. اندکی رطوبت و گردش هوا برای تازه ماندن سیر خوب است اما زمانی که غلاف را باز می کنید توجه داشته باشید که حبه های آن تنها چند روز دوام می آورند.

-------------------------
http://www.asriran.com/fa/news/500011


museum90

برای حفظ سلامت کبد چی بخوریم؟

برگ‌ها یی مانند کاهو و اسفناج دارای قدرت خنثی‌سازی ماده مضر مانند فلز،حشره‌ کش و مواد شیمیایی دیگر موجود در مواد غذایی است.
کبد بعد از پوست بزرگ ‌ترین قسمت از بدن است که حدود یک و نیم کیلوگرم وزن دارد و عملکردهای بسیار ضروری را در بدن به عهده دارد. به‌ عنوان مکان ذخیره مواد مغذی که بدن به آن نیاز دارد عمل می‌کند و همچنین به هضم غذا، سوخت‌وساز و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

علاوه بر آن ماده مضر را از جریان خون تصفیه می‌کند برای حفظ سلامت کبد، مواد غذایی پیشنهاد شده در سایت هلث نیوز را به برنامه غذایی تان اضافه کنید.

چغندر قرمز:
فلاوانوئید موجود در این گیاه عملکرد کلی کبد را بهبود می بخشد.

گریپ‌ فروت:
این میوه منبع ویتامین C و سرشار از خاصیت آنتی‌اکسیدان است. مصرف میزان بالای این میوه به کبد کمک می‌کند تا ماده سرطان‌ زا و سموم دیگر را از بدن دفع کند.

سیر:
این گیاه بوته ای باعث فعال شدن آنزیم هایی می شود که به دفع مواد مضر در کبد کمک می‌کند؛ سیر حاوی سلنیم و آلیسین است که هر دو ترکیب طبیعی مفیدی برای پاک‌سازی کبد است.

برگ‌های سبز گیاهان:
برگ‌ها یی مانند کاهو و اسفناج دارای قدرت خنثی‌سازی ماده مضر مانند فلز،حشره‌ کش و مواد شیمیایی دیگر موجود در مواد غذایی است.

دانه کتان:
دانه کتان برای دفع سموم از بدن از جمله کبد مناسب است .

چای سبز:
این نوع چای سرشار از نوعی آنتی‌اکسیدان گیاهی است. چای سبز نه ‌تنها یبوست و اختلال عملکرد معده را برطرف می کند بلکه عملکرد کبد را نیز بهبود می‌بخشد.

کلم‌ها:
مصرف کلم‌ها مانند کلم بروکلی باعث افزایش تولید گلوکوزینولیت می شود که در تولید آنزیم‌های هضم به بدن کمک می‌کند.

لیموترش:
مرکبات نه‌ تنها سرشار از ویتامین C است بلکه به روند هاضمه و دفع سموم از بدن کمک می‌کند.

گردو:
گردو سرشار از اسید چرب امگا 3 و همچنین گلوتاتیون است که به روند پاک ‌سازی کبد کمک می‌کند.

زردچوبه:
این ادویه به هضم چربی و تولید صفرا کمک می‌کند. افزون بر آن به سم ‌زدایی کبد کمک می‌کند درنتیجه عملکرد کبد را بهبود می بخشد.

شیرین‌بیان:
این گیاه در کاهش دادن تراکم آلانین آمینوترانسفرا و آسپارتات ترانس آمیناز، آنزیم‌هایی که به طور عمده در کبد یافت می‌شود، مؤثر است. میزان بالای این آنزیم‌ها نشانه آسیب‌دیدگی کبد است. شیرین‌بیان با به حداقل رساندن این آنزیم‌ها به‌سلامت کبد کمک می‌کند.

منبع: روزنامه خراسان
------------------
http://www.asriran.com/fa/news/499657


museum90

هشدار درباره 5 منبع پنهان سرشار از کافئین

قرص های چربی سوز اغلب دارای کافئین و افدرین هستند و براساس این دو ماه باعث افزایش مصرف کالری و افزایش متابولیسم بدن می شوند. در مصرف این گونه داروها احتیاط کنید و از مصرف بی رویه و خودسرانه آنها بدون مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه اجتناب کنید.
عاشقان مصرف قهوه و سایر محصولات حاوی کافئین می دانند که دریافت بیش از حد این ماده باعث بروز آثار ناخوشایند متعددی می ‌گردد، مانند: عصبانیت، آشفتگی، اضطراب، بی خوابی، تحریک دستگاه گوارش، اسهال و وابستگی. به طوری که ترک مصرف کافئین سردرد، خمودگی، عصبانیت و اضطراب را با خود به همراه خواهد داشت.

کافئین حتی در بسیاری از داروها از جمله برخی آنتی بیوتیک ها وجود دارد. بنابراین توصیه متخصصان بر این است که اگر دچار مشکلات قلبی، پرفشاری خون، بی خوابی، مشکلات اضطرابی، مسائل گوارشی، کلیوی و یا دیابت هستید، مصرف کافئین تان را کم کنید.

شکلات: شکلات اگرچه به دلیل خواص آنتی اکسیدانی بالایش برای پیشگیری از بسیاری شرایط پزشکی توصیه می شود اما می تواند مقادیر قابل توجهی کافئین پنهان هم داشته باشد. در این میان شکلات تیره اگرچه یک انتخاب سالم تغذیه ای است اما بیشتر از شیر شکلات کافئین دارد. کافئین اسید معده را افزایش می‌ دهد، مصرف مواد غذایی حاوی کافئین زیاد، مانند شکلات تلخ، ممکن است باعث وخامت زخم‌ معده در افراد مبتلا به این بیماری شود. همچنین بیماران مبتلا به رفلاکس معدی مری باید مصرف مواد غذایی حاوی کافئین زیاد را محدود کنند. برای افراد مضطرب نیز توصیه می ‌شود مصرف این شکلات ‌ها محدود شود.

قرص های لاغری: قرص های چربی سوز اغلب دارای کافئین و افدرین هستند و براساس این دو ماه باعث افزایش مصرف کالری و افزایش متابولیسم بدن می شوند. در مصرف این گونه داروها احتیاط کنید و از مصرف بی رویه و خودسرانه آنها بدون مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه اجتناب کنید.

مسکن های بدون نسخه: 
دفعه بعد که برای کاهش درد سراغ این داروها رفتید، بدانید که آنها حاوی مقادیر قابل توجهی کافئین پنهان هستند. به طوری که اگرچه مصرف گاه به گاه آنها در کاهش درد موثر است اما وابسته شدن به این داروها سردرد و دیگر دردها را وخیم تر می کند. مسکن های بدون نسخه از قبیل استامینوفن حاوی 130 میلی گرم کافئین هستند.

آب ویتامینه: آب ویتامینه یا آب ویتامین دار، آبی است که با مواد مغذی مانند ویتامین ها و الکترولیت ها غنی شده باشد. بعضی انواع آب ویتامینه، دارای افزودنی های طعم دار، کافئین و مواد شیرین کننده هستند. در نتیجه حتما پیش از مصرف این آبها، برچسب روی شیشه آنها را بخوانید تا ببینید چه موادی داخل آن وجود داشته و قرار است با خوردن آن چقدر کالری وارد بدن شما شود.

چای سرد: این نوع چای در هر بطری حاوی 30 میلی گرم کافئین است. تمام انواع چای حاوی کافئین هستند. کافئین موجود در چای می ‌تواند بسیار سریع انتشار یابد، اما به راحتی می ‌توان کافئین چای را از بین برد: چای را به مدت 30 ثانیه در کمی آب داغ دم کنید، سپس دم کرده اولیه را دور بریزید. دوباره همان چای را دم کنید، به این ترتیب چای شما حاوی میزان بسیار کمی کافئین خواهد بود.

منبع: آوای سلامت
------------------
http://www.asriran.com/fa/news/499689