بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

راه سلامت صد و هفت


مصرف روغن زیتون بهترین گزینه برای کاهش کلسترول خون است. بهتر است به جای روغن‌های صنعتی از این روغن‌ها برای طبخ غذا استفاده شود.
با رعایت چند نکته و مصرف این موادغذایی می‌توان سلامت خود را تضمین کرد.

مقابله آسان با کلسترول خونمحمدحسین عزیزی متخصص تغذیه با اشاره به این که با تنظیم یک رژیم غذایی مناسب و سالم می‌توان کلسترول خون را کاهش داد، اظهار کرد: با یک رژیم غذایی مناسب و سالم می‌توان کلسترول خون را کاهش داد و در حقیقت انواع میوه‌ها و سبزی‌ها بهترین گزینه برای کاهش کلسترول است.
 
وی افزود: میوه‌هایی که فیبر بیشتری دارند تأثیر بیشتری بر کاهش کلسترول دارند. انواع مرکبات، سیب، گلابی، صیفی‌جات، هویج، خیار، مغز دانه‌هایی مانند گردو، بادام درختی، بادام زمینی و... در کاهش کلسترول خون مؤثرند.
 
عزیزی تصریح کرد: مصرف روغن‌های گیاهی به جای حیوانی، لبنیات به جز کره سرشیر و لبنیات پرچرب، گوشت‌های سفید شامل مرغ‌  و ماهی، مصرف کم گوشت قرمز، مصرف نان و برنج و غیره کلسترول خون را پایین می‌آورد.
 
این متخصص تغذیه تأکید کرد: مصرف روغن زیتون بهترین گزینه برای کاهش کلسترول خون است. بهتر است به جای روغن‌های صنعتی از این روغن‌ها برای طبخ غذا استفاده شود.
 
وی در پایان گفت: مصرف غذاهای پرچرب حیوانی مانند کله پاچه و مصرف زیاد تخم‌مرغ از عوامل مؤثر بر افزایش کلسترول خون است.

به طور کلی تمایل به مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها همراه گوشت‌های سفید، روغن زیتون، مصرف میوه‌ها و مغز دانه‌ها در وعده‌های غذایی و میان وعده‌ها کلسترول خون را کاهش می‌دهد.

www.asriran.com/fa/news/438230


museum90

مرکبات داروی مؤثر در فصول بارانی

خود میوه حاوی فیبر کافی است و این مواد در آب آن موجود نمی‌باشد و به طور کلی اگر افراد دچار مشکلات گوارشی نبوده، میوه‌های پرتقال، نارنگی و لیمو را جز برنامه روزانه خود قرار دهند.
مرکبات به علت داشتن ویتامین‌ها و املاح پتاسیم سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

مرکبات داروی مؤثر در فصول بارانیاسماعیل‌زاده متخصص تغذیه با اشاره به آب میوه‌های مناسب فصل‌های بارانی اظهار داشت: افراد مختلف برای حفظ سلامتی خود باید روزانه 2-4 واحد میوه یا ‌آب آن در برنامه غذایی خود قرار دهند و به طور کلی میوه‌های درشت به طور متوسط یک واحد به حساب می‌آید.
 
وی بیان کرد: در فصل سرما به علت شایع بودن بیماری آنفلوآنزا و سرماخوردگی بهتر است که از مرکبات که حاوی ویتامین‌ها و پتاسیم است، بیشتر استفاده شود، زیرا ویتامین‌های موجود در این میوه‌ها سیستم ایمنی بدن را در مقابل ویروس‌ها تقویت می‌کند.
 
این متخصص با بیان این که مصرف خود میوه از آب آن بهتر است، افزود: خود میوه حاوی فیبر کافی است و این مواد در آب آن موجود نمی‌باشد و به طور کلی اگر افراد دچار مشکلات گوارشی نبوده، میوه‌های پرتقال، نارنگی و لیمو را جز برنامه روزانه خود قرار دهند.
 
وی اضافه کرد: افرادی که مشکلات گوارشی دارند، خود میوه را نمی‌توانند مصرف کنند که در این موقع باید از آب میوه‌هایی چون لیموترش و گریپ فروت زیاد میل کنند.
 
اسماعیل‌زاده ابراز داشت: تا حد ممکن از آب میوه‌های صنعتی مصرف نکنند، زیرا این مواد حاوی مقادیر زیادی قند و اسانس میوه بوده که جز ضرر هیچ سودی و فایده‌ای ندارد.
 
وی در پایان گفت: مرکبات حاوی پتاسیم‌ بالایی بوده و این املاح برای تقویت سیستم ایمنی بدن و قلیایی شدن ادرار بسیار مفید و سودمند است و همچنین فشارخون را تنظیم می‌کند.

www.asriran.com/fa/news/438268


museum90

8 راز مهم سلامتی

----------------------
استرس یکی از مواردی است که باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود اما از آن نمی‌توان اجتناب کرد. بنابراین اهداف خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که بتوانید استرس خود را مدیریت نمایید. شما می‌توانید شرایط استرس زا را با مواردی همچون مدیتیشن، ورزش و انجام کارهای مفید کنترل کنید.
بدون شک شما هم افرادی را می‌شناسید که نحوه سلامت خود را همیشه کنترل می‌کنند. در اطراف همه ما، چنین افرادی پیدا می‌شوند. آیا تا به حال دوست نداشتید راز سلامت آن‌ها را بدانید و از این راز برای سلامتی خود استفاده کنید؟ در این مقاله قصد داریم ۸ راز این افراد را بیان کنیم.

استفاده از مکمل‌های حاوی ویتامین C:

اگرچه شواهد علمی نشان می‌دهد که ویتامین C می‌تواند سیستم ایمنی بدن را بهبود ببخشد اما بیشتر افراد مصرف این ویتامین را نادیده می گیرند. هر زمان که احساس کردید حال خوبی ندارید ، چند واحد ویتامین C مصرف کنید و از اثرات معجزه آسای آن لذت ببرید.

داشتن خواب کافی:

هر فردی باید در شبانه روز ۸ الی ۱۰ ساعت خواب مفید و با کیفیت داشته باشد تا بتواند سالم بماند. متخصصان خواب معتقدند که خواب مناسب و کافی برای داشتن سیستم ایمنی قوی بسیار موثر است. در حققیت مطالعات و تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد افرادی که ۵ الی ۶ ساعت در شب خوابیده‌اند، زمانی که در معرض ویروس سرماخوردگی قرار می‌گیرند ۳۰ درصد امکان ابتلا به آن را خواهند داشت. این در حالیکه است که افراد با خواب کافی تنها ۱۷ درصد امکان ابتلا به بیماری سرماخوردگی را دارند.

نقویت قدرت ذهنی و روانی:

زمانی که همه افراد اطراف ما در مورد بیماری‌های مختلف صحبت می‌کنند، برخی از افرا حضور دارند که معتقدند هرگز بیمار نمی‌شوند. این افراد دارای باورها و عقاید قوی هستند. بنابراین اگر می‌خواهید سالم بمانید باید قدرت ذهنی و روانی خود را تقویت کنید و مثبت بیندیشید.

کنترل و مدیریت استرس:

استرس یکی از مواردی است که باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود اما از آن نمی‌توان اجتناب کرد. بنابراین اهداف خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که بتوانید استرس خود را مدیریت نمایید. شما می‌توانید شرایط استرس زا را با مواردی همچون مدیتیشن، ورزش و انجام کارهای مفید کنترل کنید.

تمیز و مرتب بودن:

زمانی که از بیرون به منزل خود بر می‌گردید باید دست‌های خود را با آب و صابون بشویید. همان طور که می دانید محیط بیرون با میکروب‌های بسیاری آلوده است بنابراین پاکیزگی خود را همیشه حفظ کنید.

ورزش کردن:

انجام منظم تمرینات ورزشی می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت کند. انجام اینگونه تمرینات می‌تواند از بروز عفونت‌های دستگاه تنفسی جلوگیری کند.سعی کنید هفته‌ای حداقل سه بار ورزش کنید.

ارتباط از راه دور:

زمانی که مجبور می‌شوید برای رفتن به سر کار خود از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید، احتمال قرار گرفتن در معرض میکروب‌های مختلف بیشتر می‌شود. برای اجتناب از این موضوع، شغلی را پیدا کنید که به منزلتان نزدیک‌تر باشد. همچنین اگر می‌توانید بهتر است دورکاری کنید.

داشتن استراحت کافی:

زمانی که احساس می‌کنید حالتان خوب نیست، بهتر است تا دیر وقت کار نکنید. زمانی را برای استراحت خود کنار بگذارید و مطمئن شوید خواب کافی دارید.
منبع: مجله سلامتhttp://www.asriran.com/fa/news/468651/8

راه سلامت صد و شش


این یک حقیقت معروف است که نمک زیاد منجر به فشارخون می‌شود. اما چیزی که معروف نیست این است که نمک زیاد به دلیل افزایش تدریجی مایع، موجب بیماری کبد چرب می‌شود. همین امروز مقدار نمک مصرفی‌تان را کنترل کنید!
اگر فکر می‌کنید فقط الکل برای کبد بد است، دوباره فکر کنید. چیزهایی که هر روز مرتبا می‌خورید هم عوارضی برای کبدتان دارد.

شکر: نمی‌توانید بدون شکر زندگی کنید؟ آگاه باشید! کصرف زیاد شکر فرآوری شده، ریسک بیماری‌های کبد را بالا می‌برد. بنابراین حواس‌تان به مقدار شکری که در چای‌، قهوه و یا پاپ‌کورن کاراملی‌تان می‌ریزید باشد.

مونوسدیم گلوتامید: با توجه به تمام قیل و قال‌هایی که برسر نودل به پا شده، احتمالا می‌دانید که خوردن مونوسدیم گلوتامید می‌تواند منجر به بیماری کبد غیرچرب الکلی شود. آیا به دنبال پیدا کردن جایگزین برای این نودل‌ها هستید؟

ویتامین آ : همه می‌دانیم وینامین آ برای بینایی خوب است اما میزان زیاد از این ویتامین می‌تواند برای کبد مضر باشد. تنها به اندازه دوز مورد نیاز که توسط پزشک تجویز شده مصرف کنید نه سرخود!

انواع نوشابه : چه نوشابه‌های بدون قند و چه نوشابه‌های رژیمی، پر از شیرین‌کننده‌های مصنوعی و دی‌اکسیدکربن بالا هستند که منجر به بیماری کبد می‌شود.

داروهای ضد افسردگی : در موارد نادر، داروهای ضدافسردگی، میزان سم را در کبد افزایش می‌دهند، بنابراین اگر هرگونه علامت بیماری کبد را مشاهده کردید سریعا با پزشک‌تان مشورت کنید.

نمک : این یک حقیقت معروف است که نمک زیاد منجر به فشارخون می‌شود. اما چیزی که معروف نیست این است که نمک زیاد به دلیل افزایش تدریجی مایع، موجب بیماری کبد چرب می‌شود. همین امروز مقدار نمک مصرفی‌تان را کنترل کنید!

غذاهای بسته بندی: آیا هر روز تنقلات و چیپس و … می‌خورید؟ خیلی مراقب باشید، چون چربی‌های ترانس موجود در این مواد غذایی به کبد شما آسیب می‌رساند.
منبع: مجله سلامت
http://www.asriran.com/fa/news/469544/7


museum90

دوغ‌های گازدار نخورید

دوغ برای درمان گرمازدگی، خستگی و عطش استفاده شده و همچنین برای پیشگیری از پوکی استخوان مصرف دوغ به صورت روزانه توصیه می‌شود و برخلاف نوشابه که پوکی استخوان ایجاد می‌کند برای حفظ سلامتی بدن این ماده غذایی مصرف آن توصیه می‌شود.
دوغ‌های گازدار نخوریدیک متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مصرف دوغ‌های گازدار برای سلامتی بدن مضر است، گفت: باکتری‌های مفید موجود در دوغ مانع از رشد میکرو ارگانیسم‌های خطرناک در بدن می‌شود.
 
مرتضی صفوی، در رابطه با خواص درمانی دوغ اظهار داشت: دوغ یک ماده غذایی سنتی در کشور ما بوده و از قدیم مورد استفاده مردم قرار گرفته است. در فرهنگ ما نیز در رابطه با دوغ زیاد صحبت شده و بسیاری از ضرب‌المثل‌ها همچون «کی میگه دوغ من ترشه» نشان از قدمت مصرف دوغ در ایران دارد.
 
وی افزود: نوع شیرین دوغ بیشتر به دلیل اضافه کردن موادی مانند گلاب،‌ انبه یا لیمو حاصل می‌شود و نوع ترش ترکیب ماست، آب، نمک و فلفل است که می‌توان سبزی‌های معطری همچون نعنا و پونه به آن اضافه کرد.
 
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه انواع دوغ در کشورهای هندوستان‌، افغانستان و آمریکا نیز تهیه می‌شود، گفت: دوغ معروف به لاسی در هندوستان تهیه شده که هم به صورت شور و هم شیرین مصرف می‌‌شود.
 
صفوی بیان داشت: ما در ایران بیشتر نوع شور دوغ را استفاده می‌کنیم که توصیه می‌شود افرادی که دارای مشکل پرفشاری خون هستند از استفاده نمک در دوغ خودداری کنند.
 
وی با اشاره به اینکه دوغ در آمریکا نوشیدنی ماست یا نوشابه ماست نام دارد، گفت: بدن افراد در حال رشد روزانه به چهار سهم و افراد معمولی سه سهم کلسیم نیاز دارد که 2 لیوان شیر معادل یک لیوان ماست و یا یک لیوان دوغ به شمار رفته و یک چهارم نیاز بدن به کلسیم را رفع می‌سازد.
 
این متخصص تغذیه عنوان کرد: باکتری‌های مفید دوغ شامل استرپتوکوکوس، ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاریس مانع از رشد میکرو ارگانیسم‌های مضر در بدن شده و برای سلامتی دستگاه گوارش مفید است.
 
صفوی ادامه داد: دوغ برای درمان گرمازدگی، خستگی و عطش استفاده شده و همچنین برای پیشگیری از پوکی استخوان مصرف دوغ به صورت روزانه توصیه می‌شود و برخلاف نوشابه که پوکی استخوان ایجاد می‌کند برای حفظ سلامتی بدن این ماده غذایی مصرف آن توصیه می‌شود.
 
وی افزود: افرادی که دچار کم‌خونی و فقر آهن هستند بهتر است تا یک ساعت پس از غذا خوردن از مصرف دوغ خودداری کرده تا فقر آنها تشدید نشود، همچنین کسانی که دارای مشکلات گوارشی همچون زخم معده و اثنی‌عشر، ورم معده و نفخ شکم هستند بهتر است دوغ‌های گازدار مصرف نکنند چرا که این دوغ‌ها نسبت به دوغ‌های معمولی برای سلامتی مضر بوده و بیماری‌های گوارشی را نیز تشدید می‌کند.
منبع: فارس

www.asriran.com/fa/news/429852


museum90

افراد پرتحرک نیاز به ویتامین D بیشتری دارند

میزان پایین ویتامین D می تواند منجر به بیماری پوکی استخوان، نرمی استخوان، کاهش تراکم مواد معدنی موجود در استخوان و احتمال خطر شکستگی شود.
به گفته پژوهشگران، افراد فعال و پرتحرک به منظور کاهش احتمال خطر شکستگی استخوان به میزان ویتامین D بیشتری نیاز دارند.

به گزارش مهر، ویتامین D نقش مهمی در تضمین تراکم مناسب استخوانی ایفاء می کند. ویتامین D یک ماده غذایی ضروری است که می تواند همچون هورمون در اندام بدن عمل کند.

این ویتامین از طریق رژیم غذایی و از طریق پوست قرار گرفته در معرض نور خورشید قابل دریافت است. برای رشد استخوان و تضمین تراکم مناسب حجم استخوان لازم و ضروری است. میزان پایین ویتامین D می تواند منجر به بیماری پوکی استخوان، نرمی استخوان، کاهش تراکم مواد معدنی موجود در استخوان و احتمال خطر شکستگی شود.

جیسون میلر، سرپرست تیم تحقیق از مرکز علوم سلامت السویر در پنسیلوانیا، در این باره می گوید: «ما با ارزیابی غلظت ویتامین D در میانگین سرم افراد مستعد در مقابل شکستگی استخوان و مقایسه آن با دستورالعمل های فعلی دریافتیم تجویز مصرف ویتامین D بیشتر برای افراد پرتحرک و فعال لازم و ضروی است.»

وی در ادامه می افزاید: « البته تنها ویتامین D عامل پیشگیری کننده از شکستگی نیست بلکه ما به افراد توصیه می کنیم که ورزش کردن به طور منظم را نیز فراموش نکنند.»
منبع: مهر

www.asriran.com/fa/news/438481