بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

بهترین مطالب و تصاویر جهان

موزه علوم طبیعی+راه سلامت

راه سلامت بیست و یک

مطالعات نشان داده اند که میزان بیش از اندازه قند می تواند در ترمیم کلاژن، پروتئینی که ظاهر شاداب و انعطاف پذیری پوست را موجب می شود، اختلال ایجاد کند.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "هلث"، خوراکی های شیرین از محبوبیت بالایی در جهان برخوردار هستند و هر فردی به راحتی می تواند برای خوردن آنها وسوسه شود. اما آیا می دانید پس از مصرف قند به واقع چه اتفاقی در بدن رخ می دهد؟

بدن پس از مصرف قند این گونه خواهد بود

مغز رنج می برد

فروکتوز، قندی طبیعی موجود در میوه است و به همراه گلوکز یکی از اجزا تشکیل دهنده شربت ذرت فروکتوز بالا (HFCS) است و توانایی فعال کردن بخش پاداش مغز را دارد. اما مطالعات صورت گرفته روی حیوانات نشان داده اند که دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از فروکتوز، به ویژه شربت ذرت، در بلند مدت می تواند شرایط را برای یادگیری و یادآوری دشوار سازد.

به مصرف مواد غذایی بیشتر تمایل دارید

با فعال شدن قسمت پاداش و اشتهای مغز، فروکتوز می تواند در احساس سیری تداخل ایجاد کند. بر همین اساس، خوردن تنها یک کلوچه ممکن است برای فرو نشاندن هوس غذایی شما کافی نباشد.

پوست سریع‌تر پیر می شود

مطالعات نشان داده اند که میزان بیش از اندازه قند می تواند در ترمیم کلاژن، پروتئینی که ظاهر شاداب و انعطاف پذیری پوست را موجب می شود، اختلال ایجاد کند. یک رژیم غذایی سرشار از قند می تواند به کاهش انعطاف پذیری پوست و شکل گیری چین و چروک های زودرس منجر شود. به جای مصرف شیرینی ها می توانید مصرف میوه ها را مد نظر قرار دهید. به گفته کارشناسان، مصرف دو تا چهار وعده منبع قند طبیعی در روز مشکل آفرین نخواهد بود.

قند اضافی در قالب چربی ذخیره می شود

کبد از ظرفیتی مشخص برای سوخت و ساز قند برخوردار است و از آن به برای تولید انرژی استفاده می کند و بر همین اساس، میزان اضافی قند در کبد به چربی تبدیل می شود. این شرایط خطر ابتلا به دیابت نوع 2، چاقی و بیماری قلبی عروقی را افزایش می دهد.

سلول های بدن بهایی سنگین را می پردازند

فروکتوز روند اکسیداسیون معمول در سلول های ما را تسریع می کند. در همین راستا، امکان آسیب دیدن پروتئین ها، بافت ها و اندام ها وجود دارد و خطر ابتلا به بیماری هایی مانند نارسایی کلیه، بیماری کبد، و آب مروارید افزایش می یابد.

در دام قلاب گرفتار می شوید

مصرف قند به ترشح دوپامین، انتقال دهنده عصبی که موجب می شود از چیزی خوشمان بیاید و هر چه بیشتر از آن بخواهیم، منجر می شود. همان گونه که نورون های گیرنده دوپامین بیش از حد تحریک می شوند، تعداد گیرنده ها برای تشکیل پیوند کاهش می یابد و از این رو، نیازمند دوپامین بیشتر برای کسب تجربه ای مشابه خواهید بود.

غذا خوردن به واسطه استرس موجب افزایش استرس می شود

شیرینی ها می توانند سطوح کورتیزول، یکی از هورمون های استرس، را در کوتاه مدت کاهش دهند، اما تداوم مصرف کربوهیدارت های پالایش شده قندی و خطر مقاومت به انسولین استرس بدن را از درون افزایش دهد. ورزش بهترین جایگزین برای مواد غذایی شیرین به منظور کاهش استرس است. ورزش احساس خوبی را در انسان ایجاد می کند و سطوح کورتیزول را کاهش می دهد.

افزایش سریع انرژی و سپس افت آن

کربوهیدارت های پالایش شده مانند آنهایی که در پاستا و نان سفید وجود دارند، افزایش سریع گلوکز در جریان خون را موجب می شوند و از این رو، برای مدتی ممکن است افزایش انرژی خود را احساس کنید. اما با از بین رفتن این اثر کوتاه مدت ممکن است با مشکل بیشتری مواجه شوید. به جای کربوهیدارت های پالایش شده می توانید مصرف میان وعده های سرشار از پروتئین را بین وعده های غذایی اصلی خود مد نظر قرار دهید که از آن جمله می توان به ماست یونانی به همراه توت های تازه یا سبزیجات تازه و هوموس اشاره کرد. این قبیل خوراکی های به تثبیت قند خون و حفظ سطوح انرژی برای مدت زمانی طولانی‌تر کمک می کنند.

-----------------------------------

http://www.asriran.com/fa/news/531387

======================
مصرف بیش از اندازه ویتامین D می تواند سطوح کلسیم در خون را به میزانی برساند که موجب شکل گیری نشانه هایی ناخوشایند و حتی خطرناک شود.

ویتامین D برای سلامت انسان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به عنوان یک هورمون، این ویتامین چندین نقش در حفظ سلامت سلول ها و عملکرد درست آنها ایفا می کند. متاسفانه بسیاری از مردم جهان به میزان کافی ویتامین D دریافت نمی کنند و از این رو، استفاده از مکمل های این ویتامین شایع است.

6 اثر جانبی دریافت بیش از اندازه ویتامین D

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "کر2"، اگرچه کمبود ویتامین D موضوعی شایع است، اما گاهی اوقات تولید این ویتامین می تواند به سطوحی سمی برای بدن انسان افزایش یابد.

کمبود و سمیت

ویتامین D در جذب کلسیم، عملکرد سیستم ایمنی، و محافظت از استخوان، عضله و سلامت قلب نقش دارد. ویتامین D به طور طبیعی در برخی مواد غذایی وجود دارد و قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید نیز می تواند به ساخت آن در بدن منجر شود.

جدا از ماهی های چرب، منابع غذایی سرشار از ویتامین D چندان گسترده نیستند. افزون بر این، مردم به میزان کافی در معرض نور خورشید قرار نمی گیرند تا ویتامین D کافی در بدن شکل بگیرد. بر همین اساس، کمبود ویتامین D بسیار شایع است. برآورد شده است حدود یک ملیارد نفر در سراسر جهان به میزان کافی از این ویتامین دریافت نمی کنند.

مکمل های ویتامین D در دسترس هستند و هر دو ویتامین D2 و D3 می توانند به شکل مکمل مصرف شوند. ویتامین D3 در واکنش به مواجهه با نور خورشید تولید شده است و در محصولات حیوانی یافت می شود، در شرایطی که ویتامین D2 در محصولات گیاهی یافت می شود.

مصرف دوز بالایی از ویتامین D3 در بلند مدت ممکن است به تجمع بیش از اندازه این ماده مغذی در بدن منجر شود. مسمومیت ویتامین D هنگامی رخ می دهد که سطوح این ویتامین در خون به بیش از 150 ng/ml می رسد. از آنجایی که ویتامین در چربی بدن ذخیره می شود و به آرامی وارد جریان خون می شود، آثار سمیت ممکن است برای چند ماه پس از توقف مصرف مکمل ها نیز ادامه یابد.

مسمومیت ویتامین D نادر است و تقریبا برای افرادی رخ می دهد که در طولانی مدت دوز بسیار بالا از مکمل ها را بدون زیر نظر داشتن سطوح این ویتامین در خون مصرف می کنند. همچنین، امکان مصرف بیش از اندازه ویتامین D به صورت تصادفی در نتیجه مصرف مکمل هایی که حاوی مقدار بسیار بیشتر از این ماده مغذی نسبت به آنچه روی برچسب محصول ذکر شده است، رخ دهد.

در مقابل، امکان دریافت بیش از اندازه ویتامین D از طریق رژیم غذایی و قرار گرفتن در معرض خورشید به تنهایی وجود ندارد.

در ادامه با برخی از عوارض جانبی میزان بیش از اندازه ویتامین D بیشتر آشنا می شویم.

سطوح افزایش یافته در خون

دستیابی به سطوح کافی ویتامین D در خون می تواند به تقویت سیستم ایمنی و حفاظت در برابر بیماری هایی مانند پوکی استخوان و سرطان کمک کند. با این وجود، یک توافق جهانی درباره محدوده مطلوب برای این سطوح وجود ندارد.

اگرچه سطح 30ng/ml از ویتامین D به طور معمول کافی در نظر گرفته می شود، شورای ویتامین D حفظ سطوح 40-80 ng/ml را توصیه می کند و اعلام کرده است که هر چیزی بالاتر از 100 ng/ml ممکن است مضر باشد.

اگرچه تنها دوزهای بسیار زیاد از ویتامین D می تواند به سرعت مسمومیت ایجاد کند، اما حتی حامیان دو آتشه مکمل های ویتامین D نیز رعایت سقف 10,000 واحد بین المللی در روز را توصیه می کنند.

افزایش سطوح کلسیم خون

ویتامین D به جذب کلسیم از مواد غذایی مصرفی کمک می کند. در حقیقت، این یکی از مهم‌ترین نقش های ویتامین D محسوب می شود.

با این وجود، مصرف بیش از اندازه ویتامین D می تواند سطوح کلسیم در خون را به میزانی برساند که موجب شکل گیری نشانه هایی ناخوشایند و حتی خطرناک شود. از نشانه های هیپرکلسمی، یا سطوح بالای کلسیم خون می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پریشانی گوارشی، مانند استفراغ، تهوع، و معده درد

خستگی، سرگیجه، و سردرگمی

تشنگی بیش از اندازه

تکرر ادرار

میزان طبیعی کلسیم خون 8.5 - 10.2 mg/dl است.

6 اثر جانبی دریافت بیش از اندازه ویتامین D

تهوع، استفراغ و کاهش اشتها

بسیاری از عوارض جانبی ویتامین D بیش از اندازه با میزان بیش از حد کلسیم در خون مرتبط هستند. این عوارض جانبی شامل تهوع، استفراغ و کاهش اشتها می شوند.

با این وجود، این نشانه ها در هر فردی که با سطوح افزایش یافته کلسیم مواجه است، رخ نمی دهند.

نکته مهم این است که این نشانه ها در واکنش به دوزهای بسیار بالا از ویتامین D3 رخ می دهند که سطوح کلسیم را به بیش از 12 mg/dl افزایش می دهند.

معده درد، یبوست یا اسهال

معده درد، یبوست و اسهال از شایع‌ترین مشکلات گوارشی هستند، که اغلب با عدم تحمل غذایی یا سندرم روده تحریک پذیر مرتبط هستند.

با این وجود، آنها می توانند نشانه ای از سطوح افزایش یافته کلسیم در نتیجه مسمومیت ویتامین D نیز باشند. این نشانه ها ممکن است در افرادی که دوزهای بالا از ویتامین D را برای اصلاح کمبود این ویتامین دریافت می کنند، رخ دهند. همانند نشانه های دیگر، به نظر می رسد واکنش از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، حتی هنگامی که سطوح ویتامین D خون به میزان مشابه افزایش یافته باشد.

تحلیل استخوان

از آنجایی که ویتامین D نقش مهمی در جذب کلسیم و متابولیسم استخوان ایفا می کند، دریافت آن به میزان کافی برای بهره‌مندی از استخوان هایی قوی ضروری است.

با این وجود، میزان بیش از اندازه ویتامین D می تواند به ضرر سلامت استخوان تمام شود. اگرچه بیشتر نشانه های ویتامین D بیش از اندازه با سطوح بالای کلسیم در خون مرتبط هستند، برخی پژوهش ها نشان داده اند که مگادوزهای این ماده مغذی ممکن است به سطوح پایین ویتامین K2 در خون منجر شوند.

یکی از مهم‌ترین عملکردهای ویتامین K2 حفظ کلسیم در استخوان ها و خارج از خون است. باور بر این است که سطوح بالای ویتامین D ممکن است فعالیت ویتامین K2 را کاهش دهد.

برای محافظت از خود در برابر تحلیل استخوان از مصرف بیش از اندازه مکمل های ویتامین D پرهیز کنید و مکمل ویتامین K2 مصرف کنید. همچنین، مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین K2 از جمله لبنیات و گوشت را می توانید مد نظر قرار دهید.

نارسایی کلیوی

میزان بیش از اندازه ویتامین D می تواند به آسیب کلیوی منجر شود. بیشتر مطالعات صورت گرفته در این زمینه آسیب متوسط تا شدید کلیه در افرادی را گزارش کرده اند که با سمیت ویتامین D مواجه بوده اند.

----------------------------------

http://www.asriran.com/fa/news/529347/6

========================



museum90

در این مواقع از نوشیدن آب پرهیز کنید!

ما الکترولیت هایی مانند پتاسیم و سدیم را به واسطه تعریق از دست می دهیم. اگر میزان تعریق شما زیاد است، نیازمند جایگزینی این مواد مغذی حیاتی هستید که در آب خالی یافت نمی شوند.

آب به عنوان مایع حیات شناخته می شود. آب بخش قابل توجهی از بدن انسان را نیز تشکیل می دهد و از این رو، ماده ای کلیدی برای ما محسوب می شود. نوشیدن آب بدن انسان را هیدارته نگه می دارد، از پرخوری جلوگیری می کند، و می تواند حتی به سوزاندن کالری های اضافی کمک کند.

در این مواقع از نوشیدن آب پرهیز کنید!

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "پریونشن"، اما همانند بسیاری از سالم‌ترین عادات شما، میزان بیشتر همواره بهتر نیست، حتی زمانی که موضوع آب مطرح می شود. باور کنید یا خیر، برخی مواقع باید از نوشیدن بیش از اندازه آب پرهیز کنید.

هنگامی که مقدار زیادی آب نوشیده اید

شرایطی بسیار نادر محسوب می شود، اما امکان دارد نوشیدن مقدار بسیار زیاد آب سلامت انسان را در معرض خطر قرار دهد. نوشیدن بیش از اندازه آب تعادل طبیعی نمک در بدن را بر هم می زند و ممکن است با سطوح بیش از اندازه پایین سدیم مواجه شوید، که این شرایط به نام هیپوناترمی شناخته می شود. به عنوان مثال، ورزشکاران استقامتی طی یک مسابقه دو ماراتن یا پس از آن به نوشیدن بیش از اندازه آب تمایل دارند که این شرایط می تواند به شکل گیری تهوع، استفراغ، تشنج، و حتی مرگ منجر شود.

هیپوناترمی می تواند به دلیل مشکلاتی در کبد، کلیه، قلب یا غده هیپوفیز و همچنین مصرف داروهای خاص مانند ادرارآوردها، ضد افسردگی ها، و ضد دردها نیز شکل بگیرد.

هنگامی که ادرار شفاف است

برای این که بدانید نوشیدن چه میزان آب در طول روز برای شما کافی است می توانید قانون هشت لیوان آب در روز را فراموش کرده و به رنگ ادرار خود توجه داشته باشید. اگر رنگ ادرار شما لیمونادی روشن است به وضعیت هیدراتاسیون مطلوب رسیده اید. اگر رنگ ادرار شما شفاف است، احتمالا بهتر است مصرف آب خود را کاهش دهید. رنگ زرد تیره نیز می تواند نشانه ای از این باشد که بدن شما به آب بیشتری نیاز دارد.

هنگامی که یک وعده غذایی سنگین مصرف کرده اید

نوشیدن یک لیوان آب پیش از یک وعده غذایی و یا هنگامی که هوس های غذایی به سراغ شما می آیند یکی از ساده‌ترین روش هایی است که می توان برای کاهش کالری مصرفی مد نظر قرار داد، زیرا مایع مقداری از فضای معده را اشغال می کند و به طور طبیعی غذای کمتری مصرف می کنید. اما نوشیدن بیش از اندازه آب پیش یا حین خوردن یک وعده غذایی سنگین می تواند به شکل گیری ناراحتی در بدن منجر شود.

هنگامی که در حال انجام تمرین ورزشی فوق شدید برای یک دوره زمانی طولانی هستید

ما الکترولیت هایی مانند پتاسیم و سدیم را به واسطه تعریق از دست می دهیم. اگر میزان تعریق شما زیاد است، نیازمند جایگزینی این مواد مغذی حیاتی هستید که در آب خالی یافت نمی شوند. به جای استفاده از نوشیدنی های ورزشی شیرین، شما می توانید از آب نارگیل استفاده کنید که به طور طبیعی از محتوای پتاسیم، منیزیم، سدیم، و ویتامین C بالا بهره می برد، در شرایطی که کالری پایینی دارد و از فیبر بیشتری نیز سود می برد.

هنگامی که از آب های طعم‌دار استفاده می کنید

با وجود آب های بطری شده که در طعم های مختلف عرضه می شوند، شاید بسیاری از ما تمایلی به مصرف آب خالی نداشته باشیم. اما آب های طعم‌دار اغلب به شیرین کننده های فاقد کالری برای طعم‌دار کردن آب خالی متکی هستند. از آنجایی که این شیرین کننده ها با افزایش گرسنگی و حتی افزایش وزن در برخی مطالعات پیوند خورده اند، آب های طعم‌دار ممکن است بیش از آن که مفید باشند، موجب ضرر شوند. به جای استفاده از آنها می توانید طعم مورد علاقه خود را با اضافه کردن لیمو، خیار، هندوانه، توت ها یا حتی گیاهان دارویی مانند نعناع به آب اضافه کنید.

----------------------------------

http://www.asriran.com/fa/news/529131

=======================



museum90

به این دلایل هر روز کرفس مصرف کنید

بسیاری از مواد مغذی موجود در کرفس به محافظت از سلامت چشم ها در برابر انحطاط ماکولا کمک می کنند.

کرفس، گیاهی بومی خاورمیانه و مدیترانه محسوب می شود، اما امروزه تقریبا در هر نقطه ای از جهان مصرف می شود. بر خلاف بسیاری از دیگر سبزیجات، هر بخش از گیاه کرفس قابل استفاده و مصرف است. از دانه ها تا برگ ها، کرفس به روش های مختلف قابل استفاده است.

به این دلایل هر روز کرفس مصرف کنید

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ادوایس اند سلوشن"، کرفس از محتوای ویتامین ها و مواد معدنی خوبی سود می برد. اسید فولیک و پتاسیم موجود در کرفس به بدن در ارائه عملکرد مطلوب خود کمک می کنند. اما مهم‌ترین ویژگی کرفس محتوای ویتامین C بالای آن است که می تواند به تقویت سیستم ایمنی و مقاومت در برابر بیماری کمک کند. در ادامه با برخی از فواید مصرف کرفس بیشتر آشنا می شویم.

کاهش کلسترول

مصرف کرفس به واسطه فتالات ها به کاهش کلسترول بد خون کمک می کند. فتالات ها تولید اسیدهای صفراوی را تحریک می کنند، که این شرایط به کاهش کلسترول بد (LDL) در خون کمک می کند. تنها کاری که باید انجام دهید مصرف دو ساقه کرفس در روز است.

ادرارآور طبیعی

سطوح پتاسیم و سدیم موجود در کرفس آن را به یک ادرارآور بالقوه تبدیل می کنند. این ویژگی به خروج سموم مضر از بدن کمک می کند.

کاهش التهاب

کرفس دارای ترکیباتی است که می تواند به پیشگیری از انواع مختلف سرطان کمک کنند. آنها سلول های سرطانی را در بدن سم‌زدایی می کنند و به پیشگیری از شکل گیری آنها، به ویژه سرطان تخمدان، کمک می کنند.

درمان عفونت مثانه

به واسطه ویژگی های ضد التهابی و ادرارآور، کرفس در خروج سنگ های کیسه صفرا از بدن و درمان عفونت های مثانه مفید است.

درمان بوی بد دهان

بهداشت ضعیف دهان و دندان یکی از دلایل شکل گیری بوی بد دهان یا نفس بدبو است. باکتری هایی که از مواد غذایی باقیمانده بین دندان ها و لثه تغذیه می کنند، در شکل گیری بوی بد دهان نقش دارند. جویدن کرفس می تواند به پاکسازی این مواد غذایی کمک کند، در شرایطی که به فضای دهان و نفس نیز طراوت می بخشد.

کمک به کاهش وزن

یک ساقه کرفس به طور میانگین تنها 15 کالری دارد. این در شرایطی است که به واسطه محتوای فیبر موجود در کرفس می توان احساس سیری را در بلند مدت تجربه کرد و از مصرف تنقلات و میان وعده های چاق کننده پرهیز کرد.

کاهش نشانه های قاعدگی

ترکیبات موجود در کرفس می توانند با نشانه های قاعدگی مانند نفخ، سردرد، و درد در ناحیه شکم مقابله کنند. ماده شیمیایی گیاهی آنتول موجود در کرفس به مقابله با گرگرفتگی که می تواند در دوران قاعدگی رخ دهد، کمک می کند.

سلامت چشم

بسیاری از مواد مغذی موجود در کرفس به محافظت از سلامت چشم ها در برابر انحطاط ماکولا کمک می کنند. یک ساقه بزرگ کرفس

 می تواند حاوی حداقل 10 درصد از دوز توصیه شده ویتامین A روزانه باشد که این ماده مغذی برای سلامت چشم مفید است.

تقویت میل جنسی

کرفس حاوی آندروستنول و آندروستنون است که به افزایش میل جنسی کمک می کنند
--------------------------------
http://www.asriran.com/fa/news/529573
================